Πολιτική

Κομισιόν για παρακολουθήσεις: Περιμένουμε να εξεταστούν διεξοδικά

Τη διεξαγωγή κάθε υπόθεσης παρακολούθησης για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών ζητά η Κομισιόν. «Η διερεύνηση τέτοιων θεμάτων είναι ευθύνη κάθε κράτους μέλους της ΕΕ», σημείωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η Ανίτα Χίπερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ρωτήθηκε σήμερα για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα. Και τόνισε πως η θέση της Επιτροπής είναι ξεκάθαρη: Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη.

Η απάντηση της εκπροσώπου της Κομισιόν:

«Γνωρίζουμε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη χρήση μέσων παρακολούθησης από ορισμένες κυβερνήσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη. Τα κράτη-μέλη είναι αρμόδια να προστατεύουν την εθνική τους ασφάλεια και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους για να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό είναι απολύτως σημαντικό για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης. Επίσης, η διερεύνηση τέτοιων θεμάτων είναι ευθύνη κάθε κράτους μέλους της ΕΕ και η Επιτροπή αναμένει από τις εθνικές αρχές να εξετάσουν διεξοδικά κάθε τέτοιου είδους ισχυρισμό για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών».

Τέλος, η εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με όλα τα κράτη-μέλη για αυτό το ζήτημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ψέματα για τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για τον ΦΠΑ» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Για να τον ενημερώσουμε, η οδηγία αυτή - 2022/542, - καλεί τη χώρα μας να εφαρμόσει μειωμένους - ή ακόμη και μηδενικούς - συντελεστές ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα και φάρμακα»
Ο Σωκράτης Φάμελλος 2
ΠΑΣΟΚ: Αμετανόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χώρα δεν αντέχει άλλο πισωγύρισμα
«Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ζητούν συνέπεια, ασφάλεια, αξιοπιστία και εντιμότητα. Έννοιες που κακοποιήθηκαν βάναυσα από το σύστημα Μητσοτάκη»
Σημαία του ΠΑΣΟΚ
ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα για την υγεία – Μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ χωρίς έξτρα χρηματοδότηση και 50 εκατ. ευρώ σε νέα φάρμακα
Οι αναφορές του πρωθυπουργού στο ρεκόρ χειρουργείων το 2025, στην ανακαίνιση των υποδομών του ΕΣΥ, στις ψηφιακές τομές, στο πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και στην αξιολόγηση του ΕΣΥ – Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην υγεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ 2