Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κοντονής: Δεν ισχύει για τους 8 τούρκους αξιωματικούς η διάταξη που κατέθεσα – Να διαβάζετε καλύτερα

Κοντονής

Διέψευσε μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ότι η διάταξη που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο για την βια κατά των γυναικών αφορά στην παράταση της προφυλάκισης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Το 18μηνο προφυλάκισής τους λήγει τον Απρίλιο.

Το θέμα ανέκυψε μετά από δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι το θέμα της διάταξης φωτογραφίζει επι της ουσίας τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς. Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε ύποπτη τη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση, ειδικά την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν έχει θέσει εμμέσως ζήτημα ανταλλαγής των 8 Τούρκων αξιωματικών με τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς, αφού το περιεχόμενό της μπορεί να αφορά και τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στην Ολομέλεια είπε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες επιδεικνύεται μια ακραία ανευθυνότητα. Είπε χαρακτηριστικά: «Επαναλαμβάνω για να σταματήσει η ακραία ανευθυνότητα για δυο λόγους και γιατί κάποιοι δεν μελετούν τα νομοθετικά κείμενα, δεν ενημερώνονται και γιατί επαναφέρουν με τρόπο ανεύθυνο τα ζητήματα αυτά που έχουν να κάνουν με την διεθνή θέση της χώρας και το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η συγκεκριμένη ρύθμιοση αφορά αποκλειστικά καταδικασμένους από ποινικά δικαστήρια. Αντί να μιλάμε για ύποπτες διατάξεις να διαβάζουμε καλύτερα», είπε.

Δείτε τις δηλώσεις Κοντονή για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις