Πολιτική

“Κόντρα” με αφορμή την παραίτηση Κριμιζή στη Βουλή! Παππάς: “Αυτή είναι η πικρή αλήθεια”

Εκείνοι που ζητούν εκλογές, είναι γιατί δεν αντέχουν να βλέπουν ότι η χώρα οδεύει σε μια καινούργια φάση, ήταν το μήνυμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επισήμανε: «Δεν αντέχουν να βλέπουν τα καλά μηνύματα που έρχονται και από την Ευρώπη, ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της, μειώνεται η ανεργία, αυξάνεται η απασχόληση, η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη και θα έχουμε και φέτος πλεονάσματα, τα οποία η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα είναι σε θέση να μοιράσουμε».

Το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη, σχετικώς για την παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή από τον ΕΛΔΟ, όταν ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή είναι η κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει η κυβέρνηση να φύγει τώρα και γιατί η ΔΗΣΥ ζητεί εκλογές πριν οριστικοποιήσει αυτά τα οποία συζητάει με τους δανειστές. «Η περίπτωση Κριμιζή είναι η κλασική περίπτωση γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε να προσδιορίσετε το μέλλον του λαού την επόμενη πενταετία. Και δεν σας εμπιστευόμαστε, διότι αποδείξατε ότι δεν υπάρχει όριο που να λέτε ότι δεν θα το περάσετε» είπε ο κ. Μανιάτης.

«Πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί άντεξε αυτή η κυβέρνηση και γιατί έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Διότι διαμόρφωσε συνθήκες σταθερότητας. Και γιατί δεν άντεξαν κυβερνήσεις με μεγαλύτερες πλειοψηφίες; Διότι δεν μπόρεσαν να διαμορφώσουν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια» είπε ο κ. Παππάς. Απευθυνόμενος δε, προς την πτέρυγα της ΝΔ, ανέφερε ότι αν είχε πείσει η τότε συγκυβέρνηση ένα ακόμη δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης (πλην της ΧΑ) να στηρίξει την επιλογή της, δεν θα είχαν γίνει εκλογές και θα είχε απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό όμως ήταν πολιτικά αδύνατο, διότι υπήρχε το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα να υπάρξει πολιτική λύση που να αναιρεί τις δεσμεύσεις και τα αδιέξοδα στα οποία η τότε συγκυβέρνηση οδηγούσε τη χώρα και την οποία βλέπω να είναι έτοιμη να την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας πολιτικής ρανίδας του αίματός τους» τόνισε. Πρόσθεσε δε ότι αυτό διευκολύνει την κυβέρνηση, διότι αυτή η συγκυβέρνηση έχει καταδικαστεί στην κάλπη και στη συνείδηση του λαού, επανειλημμένως. «Και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 τα βασικά βέλη στη φαρέτρα σας εναντίον μας θα είναι η υπεράσπιση του έργου της διακυβέρνησης μέχρι το 2014» πρόσθεσε.

Δεδομένου, επίσης, ότι «ανοίγει κουβέντα για το μετά τη λήξη του προγράμματος (σσ: διάστημα)» ο κ. Παππάς ανέφερε ότι κάποιοι είχαν υπογράψει πλεονάσματα 7,2%, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα «έχουν τα μούτρα και λένε ότι το 1,5% και 2,1% της ανάπτυξης είναι λίγο».

«Είναι εντυπωσιακό αυτό. Όταν το ΔΝΤ πρότεινε καθαρά μέτρα του 2%, υποδείκνυαν να υπογράψουμε τώρα χωρίς αντίμετρα. Και έρχονται τώρα και διαμαρτύρονται και κάνετε δήθεν αποκαλύψεις για το ποια είναι η πολιτική μας για μετά» σημείωσε ο κ. Παππάς. «Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε σε διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν θέλετε να συνεχίσετε, θα είναι απολύτως ευκταίο για τη δική μας πολιτική στρατηγική να μείνετε κολλημένοι στην υπεράσπιση των πεπραγμένων της τελευταίας σας διακυβέρνησης. Εάν το επιλέξετε, καλή τύχη» είπε προς την ΝΔ.

Μανιάτης: “Το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας μετά από τα μνημόνια”

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης, είπε προς τον κ. Παππά ότι στην πολιτική υπάρχουν τα μεγάλα θέματα και υπάρχει και το μείζον θέμα, «και το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, μετά την 20η Αυγούστου, που μας λέτε ότι θα μας βγάλετε από τα μνημόνια». «Ο κορυφαίος υπουργός, όμως, ο κ. Τσακαλώτος, λέει να ξεχάσουμε αυτά τα περί καθαρής εξόδου, που λέει ο κ. Τσίπρας, θα έχουμε τέσσερις επισκέψεις τον χρόνο και η κυβέρνηση δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει τη Βουλή ποιο είναι το πρόγραμμα μετά την 20η Αυγούστου» σημείωσε ο κ. Μανιάτης και πρόσθεσε: «Μπορείτε να κοιτάξετε τους πολίτες και να τους πείτε ότι σε τέσσερις τοίχους διαπραγματευόμαστε το μέλλον σας, αλλά δεν σας λέμε τι. Αυτό κάνετε και σας λέμε εδώ κι έναν μήνα να μας ενημερώσετε, δεν το κάνετε και γι αυτό ζητήσαμε Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται ούτε τους βουλευτές της για να τους ενημερώσει τι διαπραγματεύεται, που δεν θέλει να πει τα στοιχειώδη στον ελληνικό λαό και που συνεχίζει να επιμένει στα πλεονάσματα του 3,5% που εξοντώνουν την οικονομία. Γι αυτό και ζητήσαμε εκλογές».

«Λέτε πράγματα τα οποία προκαλούν, όταν ισχυρίζεστε ότι η εξέλιξη με τον ΕΛΔΟ είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να φύγουμε αμέσως. Μα, το κόμμα σας έλεγε πριν έναν μήνα ότι πρέπει αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση. Έχετε εγκαταλείψει αυτή τη θέση;» απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Εγκαινιάσατε νέα αντιπολιτευτική γραμμή που λέει ότι πρέπει να φύγουμε τώρα, ακόμη κι αν δεν προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, ακόμη κι αν αυτό ενέχει έναν κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί ομαλά το πρόγραμμα» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
1
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
19
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37