Πολιτική

Κορονοϊός: Μια ανάσα από την ολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Πιθανό νέο διάγγελμα Μητσοτάκη

Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει ολική απαγόρευση, αναμένεται η εξειδίκευσή του να γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς - να διευκρινίσουν, δηλαδή, τις περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, αλλά και τη διαδικασία που θ' ακολουθηθεί.
 
Θέμα ωρών δείχνουν ότι είναι οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για ολικό περιορισμό της κυκλοφορίας (lockdown) που θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα.
 
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο Μαξίμου από την περασμένη Παρασκευή με χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα και οι όποιες ανακοινώσεις – εάν πράγματι ληφθεί η απόφαση – θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεοπτικού μηνύματος. Προς το παρόν πάντως, το Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επανεξετάστηκε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ολικής απαγόρευσης πτήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο αποκλείστηκε καθώς εμπλέκονται και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.
 
Αντιθέτως η απαγόρευση της κυκλοφορίας φαίνεται πως κατά την διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης κέρδισε κι άλλο έδαφος.
 
Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους και μόνο λόγους, ήτοι:
  • για εργασία,
  • προμήθεια φαρμάκων
  • προμήθεια τροφίμων,
  • πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία κτλ.
Το χαλί έχει στρωθεί ήδη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες, η οποία προβλέπει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε απόφαση για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου ν’ αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.
 
Εάν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει το εν λόγω μέτρο, αναμένεται η εξειδίκευσή του να γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς – να διευκρινίσουν, δηλαδή, τις περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, αλλά και τη διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221