Πολιτική

Κορυφώνουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί

Η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων έκανε λόγο για ύπαρξη μακεδονικού κράτους και μακεδονικού έθνους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μακεδονικό κράτος και μακεδονικό έθνος», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές από την ελληνική πλευρά ότι πρόθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ είναι να χρησιμοποιήσει την επικείμενη προεδρία της ΠΓΔΜ στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για να προωθήσει τις θέσεις της στο ζήτημα της ονομασίας.

Τις αντιδράσεις από την ελληνική πλευρά, μετά και τη γνωστοποίηση από τη μεριά της ΠΓΔΜ για την ονομασία που θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σχολίασε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Δυστυχώς, η αντίθεση της Ελλάδας σχετικά με τον τίτλο της ονομασίας, τον οποίο εμείς θεωρούμε ρεαλιστικό για την προεδρία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, φανερώνει ότι οι πιέσεις της δεν περιορίζονται στο ζήτημα με το συνταγματικό όνομα της χώρας μας, αλλά εισέρχονται και στην απαγορευμένη ζώνη των ατομικών και εθνικών δικαιωμάτων, του αυτοπροσδιορισμού και της γλωσσικής ταυτότητας», δήλωσε ο κ. Μιλόσοσκι. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι το πρόθεμα «μακεδονική» στην προεδρία της ΠΓΔΜ στο ΣτΕ, «σχετίζεται με τα ζητήματα ταυτότητας και αποτελεί τμήμα της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας».

 Χθες, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ θα χρησιμοποιήσει την ονομασία «Μακεδονική Προεδρία 2010» στο διάστημα που η χώρα θα ασκεί την προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (το εξάμηνο Μάιος-Νοέμβριος ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντοπούλου για Ακρίτα: «Θα την ψηφίσουμε για αντιπρόεδρο της Βουλής, μπορεί να υπηρετήσει επάξια και σαφώς καλύτερα από άλλους»
«Είναι εξάλλου τραγικό την ημέρα που διαπράττεται άλλη μια γυναικοκτονία, η ΝΔ να επιδιώκει να αφήσει το Προεδρείο της Βουλής χωρίς καμμία γυναίκα…» γράφει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 11
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 27
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ