Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Σε 3 χρόνια θα είναι έτοιμη η Πατρών – Πύργου

Το 2025 αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, επανέλαβε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Πρόκειται για δρόμο που έχει ξεκληρίσει οικογένειες, δεν μπορούμε να θρηνούμε άλλες ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο έργο ανακατασκευής της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, το οποίο εγκαινίασε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος σχολίασε την πολιτική αντιπαράθεση λέγοντας πως «δεν αφορά τους πολίτες, όποιος θέλει να μάθει την αλήθεια, είναι εδώ» και αρκέστηκε να τονίσει πως, «είμαστε σε μια ευχάριστη συγκυρία που αλλάζουν πράγματα στη δυτική Ελλάδα».

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε έργα στην περιοχή της Αττικής, όπως η επέκταση της Αττικής Οδού, ενώ εξήγησε πως «κανένα έργο δεν είναι αυτόνομο». «Έχουν συμβασιοποιηθεί έργα 3,5 δισ. κι έχουν δρομολογηθεί έργα 6 δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα γραφειοκρατίας που προκύπτουν σε δημόσια έργα, κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε ότι, αυτά έχουν πλέον αλλάξει με τη μελετοκατασκευή και τη «σοβαρή επίβλεψη από ιδιώτες μηχανικούς με την εποπτεία του δημοσίου»

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως «όλα μπαίνουν σε σειρά, εντάσσονται σε ευρύτερο σχέδιο να αλλάξει η Ελλάδα», και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά τα χρήματα έρχονται από την ΕΕ και είναι μεγάλη ευκαιρία».

Αναφέρθηκε και στο μετρό της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι, «ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες» και διαβεβαίωσε πως «παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει» το μετρό θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2023, μαζί με το σταθμό «Βενιζέλου».

«Τα μεγάλα έργα είναι άθροισμα έργων πολλών κυβερνήσεων», είπε και ανέφερε πως «ξεμπλοκάραμε πολλά έργα, όπως τον ΒΟΑΚ, τον Ε65, το Θριάσιο». 

Τέλος, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως, «μέσα σε 36 μήνες θα τελειώσει το Πάτρα – Πύργος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά