Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης στο Live News: «Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις»

Στις αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και στην ενεργειακή κρίση αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην εκπομπή Live News.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 2019 και μετά δίνει μόνο αυξήσεις σε συντάξεις και έχουμε μία αντιπολίτευση να μας κουνάει το δάχτυλο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και μίλησε για την αύξηση των συντάξεων όσων είχαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών. «Τα 2/3 των συνταξιούχων θα ωφεληθούν από τις αυξήσεις. Θα υπάρχουν συνταξιούχοι που μπορεί να δουν στις τσέπες τους άλλη μία σύνταξη». 

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όπως είπε ο Κωστής Χατζηδάκης η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης θα φτάσει τα 0,25 ευρώ το λίτρο, ενώ φεύγει η επιδότηση των 0,15 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης.
«Έχουμε βρεθεί σε ένα πρωτοφανές σκηνικό. Είναι ακόμα μία διεθνής κρίσης μετά τον κορονοϊό και προσαρμοζόμαστε κάθε μέρα. Είναι λογικό με τις προσαρμογές που γίνονται να τροποποιούνται και οι πολιτικές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο Live News.

Όπως τόνισε ο υπουργός, κάποια από τα μέτρα θα ξεκινήσουν άμεσα. Στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα μπει το επίδομα μητρότητας και η κατάργηση παρακρατήσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους. Μετά τα Χριστούγεννα ακολουθεί η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος και έπεται με το νέο έτος η καταβολή των αυξημένων συντάξεων, η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και η καταβολή της τέταρτης δόσης επαναϋπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Βρούτση.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγώνας δρόμου στο ΠΑΣΟΚ για να μην παραγραφούν οι ευθύνες στελεχών της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε «Τρία ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Νίκος Ανδρουλάκης
Άλλο Βορίδης, άλλο Αυγενάκης: Σκέψεις στην κυβέρνηση για Προανακριτική μόνο για έναν εκ των δύο πρώην υπουργών
Για τον Βορίδη υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, για τον Αυγενάκη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με αναφορές στο όνομα του, φέρεται να επιβαρύνουν τη θέση του
Αυγενάκης και Βορίδης 2
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος