Πολιτική

Κοτζιάς σε Ταγιάνι: Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο

«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε αυτό και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεται το μυαλό σου».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνη ότι η ΠΓΔΜ είναι Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος, απόγονοι τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ.

Ακόμα, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε ότι το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι ανέλαβε και το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ήδη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει στείλει γραπτή διαμαρτυρία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος από την ανατολική Αττική: Άμεση οριοθέτηση των καμένων, αποζημιώσεις, προστασία του περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικά έργα άμεσα
Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μετά τις πυρκαγιές αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντος ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σωκράτης Φάμελλος
1