Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να “μιλά” για καιροσκοπισμούς και διγλωσσίες

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να "μιλά" για καιροσκοπισμούς και διγλωσσίες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να το κάνει αυτή η κυβέρνηση, όταν μέσα στους κόλπους της συνυπάρχουν, κατόπιν συνεννοήσεως και συμπαιγνίας, δύο κόσμοι για το θέμα αυτό, δύο διαφορετικά πλανητικά συστήματα. Είναι το πλανητικό σύστημα του κ. Κοτζιά και το πλανητικό σύστημα του κ. Καμμένου, απέχουν μεταξύ τους έτη φωτός.

Επομένως, αυτό το περί καιροσκοπισμού, διότι τι άλλο μπορεί να είναι από καιροσκοπισμός το γεγονός ότι συνυπάρχουν αυτά τα δύο διαφορετικά πλανητικά συστήματα επί ένα χρόνο τώρα, δηλαδή σε όλη την κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης, στο τέλος της διαπραγμάτευσης, μετά το δημοψήφισμα (στην πΓΔΜ), σαν να μην συμβαίνει τίποτα, άλλα λέει το υπουργείο Εξωτερικών, άλλα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Πιστεύω ότι είναι συνεννοημένο αυτό και “παίζεται” μπροστά στον ελληνικό λαό, ένα κακό θέατρο, το οποίο τελικά είναι ύβρις. Διότι τι μας λένε οι δύο συμπαίκτες αυτού του θεάτρου παραλογισμού; Είσαστε ανόητοι Έλληνες. Σας κοροϊδεύουμε και εσείς πρέπει να το δεχτείτε. Ε, δεν θα το δεχτεί ο ελληνικός λαός και είναι βέβαιο ότι έχει καταλάβει τι συμβαίνει».

Για τα δημοσιεύματα αναφορικά με συναντήσεις και συνομιλίες μεταξύ της Μαρίας Σπυρά και του Ζόραν Ζάεφ, ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως «η κ. Σπυράκη απάντησε για το θέμα αυτό. Θέλω να προσθέσω κάτι στην εξίσωση αυτή. Η κ. Σπυράκη είναι μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Βουλής των Σκοπίων. Από τη δουλειά που έχει σε αυτή την επιτροπή παρακολουθεί τα πράγματα. Το ζήτημα εγώ θα το εστιάσω σε κάτι άλλο. ‘Έγινε αυτή η συνάντηση, θα έπρεπε ενδεχομένως να δημοσιοποιηθεί, έστω κι αν ήταν πρόχειρη. ‘Όμως, αυτό που μετράει είναι τι ειπώθηκε εκεί.

Και αυτό το οποίο ειπώθηκε είναι ό,τι λέγεται δημόσια στην Ελλάδα. Ό,τι λέμε δημόσια ως ΝΔ ειπώθηκε και σ’ αυτήν τη συνάντηση, την ανεπίσημη ολίγων λεπτών. Επομένως, η κριτική δεν αφορά το γεγονός αυτό καθαυτό της συνάντησης που μπορεί να έγινε πολύ βιαστικά ή πρόχειρα, αλλά τι ειπώθηκε. Και από αυτό το οποίο ειπώθηκε δεν προκύπτει κανένας λόγος να σηκώνεται τόσος κουρνιαχτός αφού επαναλήφθηκαν εκεί οι γνωστές στην Ελλάδα θέσεις της ΝΔ».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, το οποίο χαρακτήρισε “αμφίσημο” το αποτέλεσμα, διότι «σε μικρή μερίδα του εκλογικού σώματος, πολύ μικρή, υπάρχει μεγάλη στήριξη για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα δύο (στοιχεία), το μεγάλο μέγεθος της αποχής αλλά η ισχυρή θετική γνώμη μικρού τμήματος του εκλογικού σώματος κάνουν αυτό το αποτέλεσμα αμφίσημο».

Τέλος για το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «πρέπει να θυμόμαστε ότι την περικοπή την νομοθέτησαν- και ακόμη δεν έχουν τελειώσει τα πράγματα -οι σημερινοί κυβερνώντες. Και αυτό δεν μπορούμε να το σβήσουμε από τη μνήμη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 9
Βαθαίνει το χάσμα Νίκου Ανδρουλάκη - Χάρη Δούκα στο ΠΑΣΟΚ, φουντώνει η γκρίνια για τον στόχο της πρώτης θέσης
Πολλοί θεωρούν ότι το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι ότι εάν δεν καταφέρει να φέρει το κόμμα στην πρώτη θέση θα αμφισβητηθεί ως αποτυχημένος
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας
Στη Ρώμη για επαναδιαπραγμάτευση με τη Hellenic Train o Κυρανάκης: Σύγχρονα τρένα «και όχι “σαπάκια”» θέλει η κυβέρνηση
Η επίσκεψη Κυρανάκη είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επίσκεψης που προγραμματίζει να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Ρώμη για συνάντηση με την ομόλογο του, Τζόρτζια Μελόνι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 2
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης 1