Πολιτική

Η Κουντουρά τα “ψέλνει” στους φύλακες των μουσείων για την στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο

Κατά των φυλάκων σε αραχαιολογικούς χώρους και μουσεία στρέφεται η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, λόγω της τετράωρης στάσης που προκήρυξαν για το Μεγάλο Σάββατο.

Η κ. Κουντουρά τονίζει πως “η πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας τετράωρης στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), το Μεγάλο Σάββατο (07/04), χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, δεν δικαιολογείται ως προς την ημέρα και την χρονική περίοδο που αποφασίστηκε και δυσφημεί την εικόνα της χώρας στο πολύ δυναμικό ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου διεθνώς”.

“Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και τα κλειστά μουσεία ειδικά σε μία ημέρα που το ωράριο λειτουργίας είναι ήδη περιορισμένο εν όψει της αργίας του Πάσχα δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν, σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Προσέθεσε επίσης πως “θα παρακαλούσα τους εκπροσώπους της ΠΕΦΥΑ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να πρυτανεύσει η λογική, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί το παραμικρό πλήγμα στην εικόνα της χωράς στο εξωτερικό.

Όπως ο τουρισμός αποτελεί εθνική υπόθεση, έτσι και ο πολιτισμός και η ιστορία δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πεδίο αντιπαραθέσεων, γιατί είναι τα σημαντικότερα αγαθά της Ελλάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8