Πολιτική

Κουράκος: Οι τρείς όροι μου για να ψηφίσω “ναι” για Πρόεδρο

Τρεις προϋποθέσεις έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Κουράκος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής, που ψήφισε «παρών» απόψε, τόνισε ότι για να ψηφίσει για ΠτΔ πρέπει να υπάρξουν οι εξής προϋποθέσεις:

– Κυβέρνηση εθνικού σκοπού για τη διαπραγμάτευση του χρέους «γιατί το χρέος είναι εθνική υπόθεση και αφορά 4-5 γενιές Ελλήνων»

– Ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης

– Ορισμός ημερομηνίας εκλογών

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο «υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση». Ο κ. Κουράκος, καταλήγοντας, εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς θέλει να μας οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Για να μην οδηγηθούμε σε εκλογές, πρέπει να συντρέξουν οι προαναφερόμενες προϋποθέσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 29
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10