Πολιτική

Ξυδάκης για ταυτότητα φύλου: Δεν γίνεται η εκκλησία να απειλεί πολιτικούς

"Επίθεση" στην εκκλησία εξαπέλυσε ο Νίκος Ξυδάκης, για την κόντρα που έχει ξεσπάσει για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ότι "δεν μπορούν να απειλούνται από άμβωνος εκλεγμένοι πολιτικοί"

Ο κ. Ξυδάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Parapolitika 90.1σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, τόνισε πως Η Eκκλησία έχει τις απόψεις της, είναι σεβαστές, δεν μπορεί να επηρεάζει σε μεγάλες νομοθετικές επιλογές και να επεμβαίνει σε θέματα που είναι αρμοδιότητας του εκλεγμένου κοινοβουλίου. Οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση σύμφωνα με τις πολιτικές και προσωπικές τους αρχές»

Σε ερώτηση στον κ. Ξυδάκη αν συμφωνεί με το ηλικιακό όριο, επεσήμανε ότι «υπάρχει ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο όποιο δεν ταυτίζεται η πολιτική ενηλικίωση με τη σεξουαλική ενηλικίωση».

Για την θέση των ΑΝΕΛ

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ και την πρόθεση κάποιων βουλευτών να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόνισε ότι «οι προθέσεις σε πολιτικό επίπεδο όπως έχουν εκδηλωθεί νομίζω θα τηρηθούν και θα πρέπει να τηρηθούν. Οτιδήποτε άλλο συνιστά εξωκοινοβουλευτική παρέμβαση, ο νομοθέτης αναγνωρίζει νέες ανάγκες και έρχεται να διευκολύνει περιπτώσεις πολιτών».

«Το να κάνεις μια πολιτική συμμαχία και να έχεις μια λειτουργική κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι ιδεολογικά» , είπε στον σταθμό ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

“Δεν μπορούμε να στριμώξουμε κάποιον να ψηφίσει”

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ σχετικά με το νομοσχέδιο, είπε πώς «δεν υπάρχει διάθεση να στριμώξεις κάποιον να ψηφίσει. Εάν οι προτάσεις της ΝΔ είναι στην κατεύθυνση του νομοσχεδίου, θα γίνουν δεκτές, εάν γίνεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι για να κερδίσει κάποιος από εμάς αλλά κάποιοι συμπολίτες μας να μην είναι δευτέρας κατηγορίας».

“Δεν γίνεται να μας απειλεί η εκκλησία”

Μιλώντας για τη στάση της Εκκλησίας σημείωσε ότι «εδώ σε λίγο θα τεθούν ζητήματα αφορισμών, θα πρέπει κάθε προοδευτικός και φιλελεύθερος πολίτης να βγει να μιλήσει. Δεν μπορεί να απειλούνται από άμβωνος αιρετοί πολιτικοί άνδρες οι οποίοι νομοθετούν σύμφωνα με το καθήκον τους».

«Αυτά που απασχολούν τον λαό θα πρέπει να είναι πονοκέφαλος για όλο το πολιτικό σύστημα και όχι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων» πρόσθεσε, κρατώντας εμμέσως αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Καμμένου, ενώ απέφυγε να απαντήσει σχετικά με τη φημολογία τοποθέτησης του Πάνου Καμμένου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ρωμανός για Ομάδα Αλήθειας: «Τρώει τη λάσπη σας επειδή βγάζει στη φόρα τα fake news της αντιπολίτευσης»
Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου Athens Alitheia Forum το οποίο αποτελεί σύμφωνα με την ΓΓΕΕ το βήμα πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία απέναντι στα fake news
Social Media concept about the fake news
7
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 40
Μητσοτάκης στο Athens Alitheia Forum: Έως το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών σε social media
Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο με την αντιμετώπιση της ανωνυμίας και της ψηφιακής τοξικότητας
Κυριάκος Μητσοτάκης
30
«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση: «Δε θα συζητάγαμε για τον Πελεγρίνη, εάν ήμασταν στο 20%» λέει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ο βουλευτής Αρκαδίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη συζήτηση περί διεύρυνσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχετικές κινήσεις δεν αποδίδουν
Σκανδαλίδης και Κωνσταντινόπουλος