Πολιτική

Κύπριος πρώην υπουργός ζητούσε επίδομα ανεργίας

Κατηγορίες κατά υπουργού της κυβέρνησης Κληρίδη διατύπωσε στην αποψινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος Χριστόφιας.

 Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης, μετά το πέρας της θητείας του αποτάθηκε στο Γραφείο Εργασίας για επίδομα ανεργίας. Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού, τον κάλεσε όμως «να βγει ο ίδιος να το πει και να απολογηθεί». Κανένας είπε, δεν πρέπει να δημαγωγεί, αποκρύβοντας δικά του κατορθώματα.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του αναπληρωτή προέδρου και βουλευτή του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε γραπτή δήλωση εκφράζει τη λύπη του για την «κατάντια και το επίπεδο του προέδρου Χριστόφια» και τον καλεί να κατονομάσει τον υπουργό, δηλώνοντας παράλληλα ότι «το υπονοούμενο του Προέδρου» δεν τον αφορά.

Στη δήλωση ο κ. Νεοφύτου αναφέρει ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας επιχείρησε να «φωτογραφήσει» τον πρώην Υπουργό λέγοντας ότι, σήμερα αυτός του ασκεί καθημερινά κριτική. «Εν γνώσει του ότι στην αντίληψη του πολίτη, ο μόνος πρώην Υπουργός του Γλαύκου Κληρίδη, που ασκεί συστηματική κριτική στην κυβερνητική πολιτική των αδιεξόδων είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου», προστίθεται στη δήλωση.

«Το ελάχιστο επίπεδο πολιτικής ηθικής απαιτεί τώρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθαρίσει τη λάσπη που επιχείρησε να ρίξει στο πρόσωπο μου, διαφορετικά δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τους κοινούς λασπολόγους και συκοφάντες», καταλήγει η δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσιάρας μετά τη συνάντηση με τους αγρότες: «Η κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίσει να ταλαιπωρείται»
Όπως ανακοίνωσε o Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα απαιτείται πλέον ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια κάτω των 20 στρεμμάτων, με τις επιδοτήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση
Τρακτέρ
Επίσκεψη Μητσοτάκη σε δικηγορικό γραφείο για την παρουσίαση του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου
Από την 1η Απριλίου το νέο σύστημα θα εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλες τις υποθέσεις τακτικής διαδικασίας της πολιτικής δικαιοσύνης, που αντιστοιχούν περίπου στο 60% των υποθέσεων. Στόχος είναι η πλήρης κάλυψη όλων των δικών έως το 2027
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης