Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έκανε την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σήμερα Τρίτη (12.10.2021) την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στις 14:00 στο εμβολιαστικό κέντρο και συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν και αυτοί με τη σειρά τους να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού. Στη συνέχεια προχώρησε μέσα στο κτήριο, όπου και εμβολιάστηκε, αναχωρώντας μετά από 15 λεπτά.

mitsotakis tritidosi

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του: «Μόλις ολοκλήρωσα την 3η δόση του εμβολίου κατά του Covid-19, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Και θα παρακαλούσα όλες και όλους να κάνουν το ίδιο, είτε όσον αφορά την 3η δόση είτε πρωτίστως όσον αφορά αυτούς οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Διότι πια τα δεδομένα είναι τόσο εμφατικά που δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου.

mitsotakis tritidosi

 

mitsotakis tritidosi

Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται και σήμερα διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι και ένας πολύ μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας που χάνει τη ζωή του κάθε μέρα είναι και αυτοί ανεμβολίαστοι.

Ας ακούσουμε, επιτέλους, τους επιστήμονες. Ας δούμε τα πραγματικά δεδομένα. Ας σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας συνολικά.

mitsotakis tritidosi in

Να προστατέψουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τους εαυτούς μας, αυτούς που αγαπάμε και το κοινωνικό σύνολο».

mitsotakis tritidosi in

Μετά τον εμβολιασμό ο Πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για την προετοιμασία ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Pfizer στην πόλη και μίλησε για τα εμβόλια, λέγοντας πως θα κάνει την τρίτη δόση ακολουθώντας τις συμβουλές των επιστημόνων.

«Το έχουμε πει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους ότι οι ανεμβολίαστοι είναι στόχοι του κορονοϊού», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στα εγκαίνια, υπενθυμίζοντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και στόχος είναι να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

«Ας κάνουμε βίωμά μας το “πρώτα η επιστήμη”. Πρέπει να δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονές μας που μας λένε ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να εμβολιαστούμε και να είμαστε ασφαλείς. Κάθε μέρα έχουμε 40 νεκρούς με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι και είναι ένα δράμα γιατί θα μπορούσαν πάρα πολλοί από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποφευχθεί αν κάναμε την απλή κίνηση να πάμε έστω και τώρα να εμβολιαστούμε», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 7
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 142
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ταχύτερη η απονομή πειθαρχικής δικαιοσύνης στο Δημόσιο»
Σε σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την πειθαρχική δικαιοσύνη στο Δημόσιο συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - «Το νομοσχέδιο φέρνει επίσης αυστηροποίηση και εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8