Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Συνεχίζουμε να χτίζουμε μια Ελλάδα με όλους, για όλους

Ανάρτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σήμερα Τρίτη (3.12.24) έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ «δίνει την αφορμή να αναγνωρίσουμε και πάλι τη δύναμη των συμπολιτών μας με αναπηρία. Και μαζί της, την προσπάθεια των οικογενειών τους, αλλά και της Πολιτείας. Γιατί ο αγώνας για προσβασιμότητα και ίσα δικαιώματα ήταν και παραμένει διαρκής. Με πυξίδα τις πολιτικές της Εθνικής Στρατηγικής προς το 2030. Και στα βήματα αλληλεγγύης που, σταδιακά, κάνει η κοινωνία μας», τονίζει αρχικά στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήδη, πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο προορίζονται για ανέργους με αναπηρία. Και από χθες, ακόμη 1.000 στους δήμους. Ενώ όσοι εργάζονται θα διατηρούν ακέραιη και τη σύνταξή τους. Επίσης, οι 740 νέοι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης και η επέκταση των μη αναστρέψιμων παθήσεων μειώνουν την ταλαιπωρία. Οι σοβαρά ασθενείς έχουν κατ’ οίκον τα φάρμακά τους. Και όλοι μπορούν, πλέον, να ψηφίζουν επιστολικά ή σε ειδικά κέντρα», υπογραμμίζει.

Την ίδια στιγμή, οι δημόσιες συγκοινωνίες, με τα νέα λεωφορεία όπως και με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γίνονται πιο φιλικές. Ο θεσμός του Προσωπικού Βοηθού απλώνεται. Και η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας με το Ηλεκτρονικό Μητρώο καταπολεμούν όλο και περισσότερο τη γραφειοκρατία», επισημαίνει. 

 

«Ωστόσο, τίποτα ακόμη δεν είναι αρκετό. Συνεχίζουμε να χτίζουμε «Μια Ελλάδα με όλους, για όλους». Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς περιορισμούς στα όνειρα», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς