Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε υποδομές για να γίνει κόμβος ενέργειας στη νότια Ευρώπη

Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως κόμβο ενέργειας στη νότια Ευρώπη, είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις συναντήσεις του στο Νταβός της Ελβετίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (19.1.2023) το απόγευμα με τον CEO της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Patrick Gelsinger, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον οποίο συζήτησε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας.

Ο Patrick Gelsinger συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες».

mitsotakis davos intel

Οι προκλήσεις της Ρωσίας στη συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Εξετάστηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη, αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.

mitsotakis moldova davos

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κ. Sandu για το γεγονός ότι η Μολδαβία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας και εξέφρασε τη στήριξή του για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Klaus Schwab, ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για Μαδούρο: «Δεν υπήρξε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά σύλληψη ναρκέμπορου – Αφού κλαίνε Αριστεροί και Βελόπουλος, το βλέπουμε θετικά»
«Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα» τόνισε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
15
Άκης Σκέρτσος για την απώλεια του αδελφού του και τα Τέμπη: «Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα»
Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνει έκκληση για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους θεσμούς, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της πολιτικής εργαλειοποίησης του πένθους και της διολίσθησης στον διχασμό.
Άκης Σκέρτσος