Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά Χάρη Δούκα: Να δοθούν τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες

Ας διαθέσει ο δήμαρχος της Αθήνας τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτους πολίτες, όχι σε συλλογικότητες, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην πρωτολογία του στη Βουλή πως «πάνω από όλα έχει αξία να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι λάθος ο γενικός αφορισμός ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα της στεγαστικής ακρίβειας. Όλα τα μέτρα πρέπει να είναι κοστολογημένα. Ούτε είναι το Ταμείο Ανάκαμψης το φάρμακο για πάσα νόσο». Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε και στα κλειστά ακίνητα λέγοντας: «Κλειστά ακίνητα τα οποία ανήκουν σε δήμους. Βεβαίως αλλά να το πείτε και στο δήμαρχο της Αθήνας (σ.σ. Χάρη Δούκα). Ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα όχι σε συλλογικότητες, αλλά σε ευάλωτους πολίτες».

Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «η αναφορά σας δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας είναι δύσκολο. Πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον κόσμο και γι’ αυτό έχασε».

Σημειώνεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Mega ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας είχε ερωτηθεί για τις καταλήψεις στα κτίρια, τονίζοντας πως «όπου δεν πρέπει να υπάρχουν καταλήψεις να τηρηθεί ο νόμος».

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν νόμιμες καταλήψεις, ο ίδιος απάντησε: «Υπάρχουν δυσκολίες μεγάλες να βρεθεί χώρος για έκφραση, για πολιτισμό και δραστηριότητες, και εδώ πρέπει και εγώ να δώσω μία ευκαιρία. Έχουμε αρκετά αναξιοποίητα κτίρια, να μπορέσω να δώσω μία ευκαιρία σε συλλόγους, σε συλλογικότητες να μπορέσουν να δραστηριοποιηθούν, να εκφραστούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 42
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα