Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού! Πάρκο πρασίνου στη θέση τους

Εκτός αστικού ιστού θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που ανακοίνωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη θέση τους αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο. Ποια άλλα έργα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός.

Την κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού, που θα μεταφερθούν εκτός του αστικού ιστού και τη δημιουργία στη θέση τους ενός μεγάλου πάρκου εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. «Ο Κορυδαλλός και οι γύρω γειτονιές, επιτέλους, θα ανασαίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις εξήγγειλε πέντε μεγάλα έργα ανάπλασης.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

1. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα ενοποιηθούν δίνοντας νέα ζωή στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή.

2. Οι φυλακές Κορυδαλλού θα κατεδαφιστούν και στη θέση τους θα δημιουργηθεί πάρκο πρασίνου και χώρος άθλησης.

3. Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ θα μετατραπούν σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου.

4. Το Βασιλικό Κτήμα στο Τατόϊ θα μετατραπεί σε αγροδιατροφική μονάδα με περιπατητικές διαδρομές ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες.

5. Θα δημιουργηθεί Διεθνές Κέντρο Καινοτομίας στο Κερατσίνι και συγκεκριμένα στο χώρος των παλαιών λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Αυτές οι πέντε «κύριες», όπως τις χαρακτήρισε, «παρεμβάσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας απαντούν ταυτόχρονα σε τοπικές αλλά και εθνικές ανάγκες ενώ συνδυάζουν τη βελτίωση της ζωής των πολιτών με την ανάπτυξη της χώρας».

Όπως υπογράμμισε, «τα εμβληματικά αυτά έργα θα ανακουφίσουν εκατομμύρια κατοίκους, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας ενώ θα αλλάξουν πλήρως την εικόνα και της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
14
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Στο σύντομο βίντεο στο TikTok, δεν έλειψε και μια χιουμοριστική νότα, καθώς πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, αστειεύεται λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φτιάξει τα μαλλιά του
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
23