Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ομιλία του πρωθυπουργού σε Φόρουμ για την Ψυχική Υγεία στο Ζάππειο

Η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη, κήρυξε σήμερα Δευτέρα 10/10 -Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- την έναρξη του 1ου Διεθνούς Welbeingr Forum «H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών». Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Το 1ο Διεθνές Wellbeingr Forum βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα Δευτέρα (10/10) Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στο Ζάππειο Μέγαρο και έχει τίτλο «H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών».  Στην ολοκλήρωση του Συνεδρίου, στις 6.30 το απόγευμα, ομιλία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Έμφαση θα δοθεί στο ρόλο της ψυχικής υγείας και ευεξίας στην πρόοδο του ανθρώπου, την παγκόσμια υγεία και την οικονομία.  Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα αναδειχθεί η σημασία της ψυχικής υγείας και ευεξίας στην πρόοδο των ανθρώπων και την ανάπτυξη των κοινωνιών.

Το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι από διακεκριμένους φορείς του εξωτερικού (Ηνωμένα Έθνη, ΕΕ, ΠΟΥ, ΟΟΣΑ, ILO, ακαδημαϊκοί, και άλλοι), ενώ από την Ελλάδα ομιλίες πραγματοποιούν εκπρόσωποι από την κυβέρνηση, φορείς και οργανισμοί, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Ο ρόλος της ψυχικής υγείας στην πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη των κοινωνιών
  • Οι παγκόσμιες τάσεις και αλληλεπιδράσεις της ανθρώπινης προόδου, της κοινωνικής ευημερίας και της βιωσιμότητας του πλανήτη
  • Οικονομία της Ευτυχίας: Μετρήσεις και Δείκτες
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευεξία των ατόμων στη σύγχρονη εποχή
  • Σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και ευεξίας μέσω του πολιτισμού και της τέχνης
  • Ο ρόλος της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζομένων στην αναπτυξιακή στρατηγική των επιχειρήσεων
  •  Ψυχική υγεία στο Ψηφιακό Περιβάλλον – To στοίχημα του μέλλοντος
  • Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στο wellbeing των ανθρώπων
  • Ψυχική υγεία και Αστικό Περιβάλλον: Σχεδιάζοντας βιώσιμες πόλεις για ευτυχισμένους πολίτες

Όπως εξήγησε η Αγγελική Δικαιούλια, συν-ιδρύτρια, Wellbeingr δήλωσε: «Η διοργάνωση του 1ου Wellbeingr Forum αποτελεί την πρώτη μεγάλη δράση ενημέρωσης, έμπνευσης και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που έχουμε σχεδιάσει σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με στόχο την αφύπνιση των εμπλεκομένων φορέων και των πολιτών, προκειμένου να καταστεί προτεραιότητα η ψυχική υγεία και ευεξία για όλους».

Η Ιζαμπέλ Ράζη, συν-ιδρύτρια, Wellbeingr επεσήμανε ότι «μέσω της επίγνωσης αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας και αναγνωρίζουμε τις δυνάμεις μας. Η εσωτερική αυτή ανάπτυξη επιδρά σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας και λειτουργεί σαν “domino effect” και αλυσιδωτή αντίδραση γύρω μας. Αυτό ακριβώς ευελπιστούμε στη Wellbeingr. Να υπάρξει μία αλλαγή νοοτροπίας προς μία συλλογική αφύπνιση ευεξίας».

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221