Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σήμερα η συνάντηση με Τσεφέριν, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ – Τι θα συζητηθεί για την οπαδική βία

Ύστερα από τα θλιβερά γεγονότα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη (16.8.2023) με τον επικεφαλής της UEFA αλλά και με ιδιοκτήτες των μεγάλων ΠΑΕ της χώρας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Čeferin) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα δώσουν το παρών οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Βρούτσης.

Τι θα συζητηθεί

Η σημερινή συνάντηση είναι η αρχή μιας γενικότερης κυβερνητικής προσπάθειας οι χούλιγκανς και η οπαδική βία να μείνουν εκτός γηπέδων και αθλητισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος για δομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν στην εξάλειψη της οπαδικής βίας και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις ώστε να αλλάξει ολοκληρωτικά η φιλοσοφία των γηπέδων.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος για τον τρόπο που η ΕΛ.ΑΣ. χειρίστηκε το θέμα των Κροατών χούλιγκανς με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες – και μετά την εσωτερική έρευνα στους κόλπους της αστυνομίας – αναμένονται νέες αποφάσεις για μετακινήσεις ή και αποπομπές υψηλόβαθμων αστυνομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελλάδα και Λιβύη ξεκινούν την διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ – Στο προσκήνιο η διμερής συνεργασία στο μεταναστευτικό
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε με τον Λίβυο ομόλογό του για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, των μεταφορών και των κατασκευών
Γιώργος Γεραπετρίτης - Υπουργός Εξωτερικών Λιβύης 6
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
104
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2