Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κυβέρνηση σε ΝΔ για την Δικαιοσύνη: “Τι φοβάστε;”

Δικαιοσύνη

Ο “πόλεμος” μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη συνεχίζεται, με το Μαξίμου να… σηκώνει το γάντι και να απαντά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Με άτυπη ενημέρωση, το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις επερχόμενες αλλαγές στην Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε πως το μεσημέρι της Πέμπτης, 30.05.2019, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, απέστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία τον καλούσε να συμφωνήσει στα πρόσωπα που έχουν ήδη προεπιλεγεί.

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με… άκυρο, αναφέροντας πως «ο ορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση είναι πράξη αντισυνταγματική και παράνομη».

Έτσι, η κυβέρνηση επανέρχεται και απευθύνει μια σειρά ερωτημάτων προς την Πειραιώς.

Αναλυτικά η απάντηση της κυβέρνησης στην ΝΔ για την Δικαιοσύνη

“Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση.

Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της Συνταγματικής νομιμότητας.

Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;

Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;

Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις