Πολιτική

Κυβερνητικοί κύκλοι: Δεν θα ξαναέρθουν νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος

Σήμερα είναι η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επισήμαιναν ότι μετά την αποψινή ψηφοφορία για τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις, ξεκινά η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία – μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, ανέφεραν ότι σε αυτό το διάστημα αναμένονται νομοθετήματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία, και τα οποία θα κινούνται στους τέσσερις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη με συνεργάτες του την περασμένη Τρίτη – άξονες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής.

Ενδεικτικά, έκαναν αναφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις άξονες στους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής αφορούν α) στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, β) στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, γ) στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και δ) στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δαβάκης: Μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία η αγορά των Rafale, η αναβάθμιση των F-16 και η δρομολογούμενη απόκτηση των F-35
«Η Πολεμική μας Αεροπορία γιορτάζει, μαζί με τα στελέχη της, στους ώμους των οποίων η πατρίδα έχει εναποθέσει την προστασία του εναερίου χώρου μας» είπε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη στη Σχολή Ικάρων