Πολιτική

Λαφαζάνης: Δεν έχουμε ανάγκη την ηγεμονία ΗΠΑ και Γερμανίας

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μιλώντας στο Sputniknews ξεκαθαρίζει πως “η Ευρώπη δεν έχει καμία ανάγκη από αμερικανική ή γερμανική κυριαρχία".

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογραμμίζει την ανάγκη για ισότητα και αμοιβαία επωφελή συνεργασία εντός της Ευρώπης:

“Στην Ευρώπη δεν υπάρχει καμία ανάγκη για αμερικανική ηγεμονία, ούτε για γερμανική κυριαρχία. Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες. Θα πρέπει να υπάρχει ισότητα και αμοιβαία επωφελής συνεργασία προς όφελος όλων των λαών, για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισότητα στην Ευρώπη με το να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως μια αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο”.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα τόνισε πως Ελλάδα και Ρωσία μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στη καθιέρωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή “χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου, χωρίς τις αντιφάσεις του παρελθόντος”. “Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών”, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331