Πολιτική

Λαφαζάνης: Οργιάζουν τα μαγειρεία μετά το Βατερλό στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν μια ψυχρολουσία για το κυβερνητικό μπλοκ» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ήταν ένα Βατερλό για την κυβέρνηση και για τον υποψήφιο της συγκυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον κ. Σταύρο Δήμα. Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραψε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο κ. Δήμας είναι αδύνατον πλέον να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» εκτιμά ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «το παρασκήνιο αυτές τις ημέρες οργιάζει και ίσως τα «μαγειρεία» μεθοδεύουν διάφορες επικοινωνιακές τακτικές για να αποφύγουν το «μοιραίο» για αυτούς, την εκλογική αναμέτρηση. Δεν θα το καταφέρουν. Το «160» κόβει τα πόδια σε όλα αυτά τα σενάρια. Δεν θα έχουν καμία τύχη. Η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά ότι «το χθεσινό αποτέλεσμα δεν άσχετο με το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα. Κυρίως δεν είναι καθόλου άσχετο με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός πέρα και έξω από δημοσκοπικά ευρήματα θέλει με συντριπτική πλειοψηφία μια μεγάλη, προοδευτική ανατροπή. Αυτή την αλλαγή, την προοδευτική ανατροπή, την αντιπροσωπεύει εκ των πραγμάτων σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.. Η θέση και η δέσμευσή μας είναι ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Και αυτή τη δέσμευση εμείς θα την τηρήσουμε στο ακέραιο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10