Πολιτική

Λαφαζάνης: Προσβλητικές οι απειλές της Τουρκίας στο Αιγαίο

Η Τουρκία γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια διεθνούς δικαίου τόνισε σήμερα ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης σε δήλωσή του αναφέρει πως “ η νέα απειλή πολέμου που εκτόξευσε η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας στην περίπτωση επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Άγκυρα γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ότι ακόμα χειρότερα, διατηρεί αμείωτες και εκδηλώνει ακόμα πιο προκλητικά προσβλητικές απειλές και διαμελιστικές, επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη, τάχα, σε πλήρη και ρητή αντίθεση με το Δίκαιο της Θάλασσας, τις ανύπαρκτες ειδικές συνθήκες στην θαλάσσια αυτή περιοχή».

Ο κ Λαφαζάνης σημειώνει επίσης πως « το τραγικό είναι ότι αυτές τις ειδικές συνθήκες έδωσαν την εντύπωση ότι αναγνωρίζουν, άθελά τους και εκ των πραγμάτων, η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ, όταν, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, εξήγγειλαν την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, «ξεχνώντας» ότι, πέραν της Δυτικής, υπάρχει και Ανατολική Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει «η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που δεν θα ασκείται με επικοινωνιακές εντυπώσεις και σπασμωδικές κινήσεις, ούτε θα λειτουργεί ως άβουλος δορυφόρος των ΗΠΑ και του Ισραήλ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8