Πολιτική

Λαγκάρντ: Δεν θέλουμε Grexit ούτε να τινάξουμε στον αέρα την ευρωζώνη

Tην ώρα που η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται σε ένα δωμάτιο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Μάριο Ντράγκι και τον κ. Γιούνκερ, δημοσιεύεται μία συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Challenges.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας απαιτεί όχι μόνον μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της ίδιας της χώρας, αλλά επίσης βήματα από ευρωπαίους πιστωτές για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δήλωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της που δημοσιεύεται σήμερα από το γαλλικό περιοδικό Challenges.

Στην ίδια συνέντευξη, για την οποία το περιοδικό αναφέρει πως δόθηκε στις 18 Ιουνίου, η Λαγκάρντ προσθέτει πως η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αξιόπιστα σχέδια για μεταρρυθμίσεις και πως τα σχέδια αυτά δεν μπορεί να οικοδομηθούν μόνο και μόνο πάνω σε υποσχέσεις για περισσότερα φορολογικά έσοδα.

“Δεν μπορείς να οικοδομήσεις ένα πρόγραμμα μόνο πάνω στην υπόσχεση ότι θα βελτιωθεί η είσπραξη των φόρων, όπως ακούγαμε τα πέντε τελευταία χρόνια, με πολύ λίγα αποτελέσματα”, δήλωσε στο περιοδικό.

“Δεν πιστεύω ότι η ευρωζώνη θα διαλυθεί. Και δεν επιθυμώ ένα Grexit. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα βρισκόμασταν σε άγνωστα εδάφη και αυτό θα σήμαινε κινδύνους”, προσθέτει η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία αναφέρει επίσης πως είναι διαθέσιμη για μια δεύτερη θητεία επικεφαλής του θεσμού.

Όταν οι δημοσιογράφοι του περιοδικού της επισημαίνουν πως το ΔΝΤ είχε αναγνωρίσει πως η αρχικές προτάσεις του για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά σκληρές, η Λαγκάρντ απαντά πως “είναι υγιές ένας θεσμός όπως το ΔΝΤ να ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του”. “Το 2012 το τμήμα ερευνών μας προχώρησε σε μια γενική επανεκτίμηση ορισμένων από τις μακροοικονομικές υποθέσεις του, ιδιαίτερα το μέτρο του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος. Αποδείχθηκε πως οι περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές επιβάρυναν περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν την ανάπτυξη. Όμως τα μέτρα που αποφασίσθηκαν αρχικά θα ήταν σε κάθε περίπτωση απαραίτητα. Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία”, υποστήριξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 258
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118