Πολιτική

Λαζόπουλος: Τα γέλια στην ερώτηση “θα ξαναψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ;” [vid]

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο εφαρμόζει και δεξιά πολιτική επανάλαβε ο Λάκης Λαζόπουλος και γι’ αυτό δεν θα... γλιτώσει από τη σάτιρά του. Ενδιαφέρον είχε η μη απάντηση στην ερώτηση αν θα τον ξαναψήφιζε.

Ο γνωστός ηθοποιός εμφανίστηκε την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για να μιλήσει για τη νέα του παράσταση “Αποχαιρετιστήριο Δείπνο” και φυσικά δεν έλειψαν οι ερωτήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα θέματα των ημερών, την αποπομπή του Νίκου Φίλη από την κυβέρνηση. «Θα ξαναψήφιζες ΣΥΡΙΖΑ;» τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον Λάκη Λαζόπουλο να μην απαντά ευθέως, αλλά να αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα το κάνει.

«Αν ένα κόμμα το ψηφίσεις και δεν κάνει αυτά που είπε ότι θα κάνει για να βγει η χώρα από τη κρίση, ψηφίζεις ένα άλλο κόμμα ή ένα προηγούμενο, σε καμία περίπτωση ένα συντηρητικό». Όταν ο παρουσιαστής παρατήρησε ότι «άρα δεν θα ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ», ο Λάκης Λαζόπουλος γέλασε και είπε: «Υπάρχουν κι άλλα αριστερά κόμματα».

«Αν σήμερα το οποιοδήποτε αριστερό κόμμα κάνει δεξιά πολιτική, δεν έχεις οτιδήποτε άλλο. Ό,τι έλεγες για τους Δεξιούς θα λες και για τους Αριστερούς», τόνισε και επανάλαβε ότι από τη στιγμή που εφαρμόζει μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτό, εφαρμόζει δεξιά πολιτική.

Εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως οι 95 στους 100 έχουν την ίδια άποψη και αυτοί κάνουν προπαγάνδα. «Προπαγάνδα στην Ελλάδα μπορεί να κάνει μόνο ένας δημοσιογράφος, κανείς άλλος, τελεία και παύλα. Ο άλλος μπορεί να έχει μια άποψη ισχυρή. Η σάτιρα είναι ένα πουλί που πετάει ελεύθερο και μπορεί κάποιος να το πυροβολήσει και να πετάνε μόνο τα μαύρα πουλιά της τηλεόρασης», επεσήμανε

Και αρνήθηκε πως ο ίδιος κάνει προπαγάνδα, όπως τον κατηγορούν, λέγοντας πως όλα τα χρόνια μέσα από τις δουλειές του η σάτιρά του είναι προοδευτική. «Αυτό που πάντα ισχυριζόμουν είναι ότι η μεταπολίτευση και το σάπιο καθεστώς πρέπει να τελειώσει. Αν η Αριστερά και οποιοσδήποτε έρθει δεν το καταφέρει, πας μπροστά όχι πίσω».

Ερωτηθείς για την αποπομπή του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε μεν ότι η ομιλία του (στην τελετή παράδοσης – παραλής) ήταν «πάρα πολύ καλός» και πως η Εκκλησία δεν μπορεί να ανακατεύεται στην πολιτική» αναγνώρισε όμως ότι η αποπομπή ενός υπουργού είναι θέμα του πρωθυπουργού και για έναν συγκεκριμένο λόγο από τη στιγμή που είχε προκληθεί εκνευρισμός σε μια μερίδα της κοινωνίας.

«Ζούμε σε μια χώρα όπου η ορθοδοξία είναι κυρίαρχη σαν θρησκεία και σαν σκέψη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το λάβεις υπόψη το αίσθημα αυτού του κόσμου, παρά τις δικές σου απόψεις», τόνισε και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Η γκρίνια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τα «αγκάθια» στον δρόμο για το συνέδριο και οι «παιδικές αρρώστιες της αριστεράς»
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος, παρά το γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για διαφωνίες. 
Ο Παύλος Πολάκης, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς
Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – Στην τέταρτη θέση έπεσε η Πλεύση Ελευθερίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο «κανένας»
Κάλπη με ψηφοδέλτια στις εκλογές 6
Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία με την Ιταλία για τα τρένα και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Ελλάδα – Το παρασκήνιο της υπογραφής της
Στις «ράγες» του ελληνικού σιδηρόδρομου επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ από τη Hellenic Train - Μέχρι το 2027 η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τα νέα τρένα
Κυριάκος Μητσοτάκης / Τζόρτζια Μελόνι
Μητσοτάκης για το νέο αεροσκάφος του ΕΚΑΒ: Μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς και γρήγορες αεροδιακομιδές σε μεγάλα νοσοκομεία
«Και σε μία χώρα με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, με τη νησιωτικότητα, καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι η σημασία αυτών των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση - παραλαβή του αεροσκάφους, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ 1