Πολιτική

Λεουτσάκος: Αν είναι να μας πνίξουν και να μας υποτάξουν να δούμε άλλες λύσεις

Πολύ επιφυλακτικός έως και απορριπτικός για όσα φέρονται να συμφώνησαν στις Βρυξέλλες Ελλάδα και δανειστές, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Λεουτσάκος όατν ρωτήθηκε πως αξιολογεί το σχέδιο που ακούγεται για παράταση είπε:

«Δεν έχω καλή πληροφόρηση, νομίζω ότι υπάρχει μια ρευστότητα, δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα. Έχω επιφυλάξεις και για τη σκοπιμότητα αλλά κυρίως για την αποτελεσματικότητα. Οι εταίροι δεν λειτουργούν σαν εταίροι ούτε λειτουργούν σαν δανειστές. Οι δανειστές ακόμα και στην ελεύθερη αγορά σου αφήνουν ορισμένα περιθώρια για να μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, εδώ προσπαθούν να σε ισοπεδώσουν και είναι και για αυτούς αμφισβητούμενο αν με αυτές τις πολιτικές μπορούν να πάρουν μέρος από τα λεφτά τους».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ενδέχεται να επέλθει ρήξη είπε:

«Κατά τη προσωπική μου γνώμη νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει και άλλες μορφές εναλλακτικές απέναντι σε αυτό το μονόδρομο που προσπαθούν να μας βάλουν. Η χώρα κατά τη γνώμη μου έχει εναλλακτικές και παρά τις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν η ανεξαρτησία της χώρας και η λαϊκή κυριαρχία θα είναι σημαντικότερη. Αν είναι να μας πνίξουν και να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό σε υποταγή νομίζω ότι υπάρχουν και θα πρέπει να ζυγίσουμε και άλλες λύσεις».

Και συνέχισε: «Όλοι είμαστε προβληματισμένοι ξεκινώντας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κατανοώ τη μάχη που δίνει, δίνει μια μάχη με οικονομικούς δολοφόνους που γίνεται προσπάθεια να υποτάξουν την κυβέρνηση και να στείλουν ένα μήνυμα στους ευρωπαϊκούς λαούς ότι ό,τι και αν ψηφίζουν αλλαγές πολιτικών δεν μπορούν να καθορίσουν με την ψήφο τους γιατί τα καθορίζει μια ελίτ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η ελίτ θέλει να δώσει μήνυμα ενός αυτοκρατορικού χαρακτήρα.

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει την ενδεχόμενη συμφωνία που θα έρθει στην Βουλή απάντησε:

«Νομίζω ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις δεν υπάρχει ούτε ένας που να συμφωνεί. Δεν συμφωνώ σε ιδιωτικοποιήσεις που να δώσουμε τις υποδομές της χώρας. Οι υποδομές αν δοθούν η χώρα μετατρέπεται σε νέο-αποικία. Θα μπορούσα να δω συνεργασίες όχι όμως εκποιήσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 16
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
22
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 230