Πολιτική

Λεβέντης: Κατεβάσατε τα παντελόνια και υπογράψατε το 3ο Μνημόνιο

Λάβρος κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά, σε διάστημα λίγων ημερών, ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε πως έχει... δικτατορικές τάσεις, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πια έχει φτάσει στο 16% και οι ΑΝΕΛ στο.. 1%.

Είστε άφρονες, αφελείς ή έχετε δικτατορικές τάσεις είπε ο Βασίλης Λεβέντης και στη συνέχεια ήταν… ακόμη πιο σκληρή! «Ανάθεμα εάν οι πολίτες γνώριζαν τι υπογράψατε στο τρίτο Μνημόνιο. Ανάθεμα, εάν ξέρατε και εσείς που το ψηφίσατε. Εσείς κατεβάσατε τα παντελόνια και τα υπογράψατε όλα….» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε ένα ξέσπασμά του από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στο ασφαλιστικό και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε κοιτώντας τα έδρανα της συμπολίτευσης «επί πέντε χρόνια υποσχόταν σε όλους και για όλα, ότι έχετε λύσεις, ότι θα ενώσετε το τόξο του νότου, ότι θα σκίζατε τα μνημόνια και ότι θα διαπραγματευτείτε σκληρά και θα πολεμούσατε την Μέρκελ και τώρα φέρνετε αυτά τα μέτρα. Και ζητάτε από τους αγρότες να πληρώσουν αλλά όχι από τους εαυτούς σας; Εσείς διορίζεται τα δικά σας παιδιά μετακλητούς στα υπουργεία. Ο αγρότης όμως και οι άλλοι να πληρώσουν…».

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών είπε πως δεν είμαστε αντίθετοι να μπουν όροι για να είναι βιώσιμα και να λειτουργούν με κανόνες, αλλά «γιατί τέσσερις οι άδειες όπως θέλει ο κ. Παππάς;». «Έχετε κάποια έκθεση βιωσιμότητας να μας δείξετε; Εγώ από τα στοιχεία που υπάρχουν σε μια μελέτη διαβάζω ότι η Βουλγαρία έχει 10 τηλεοπτικούς σταθμούς, η Γαλλία έχει 36, η Γερμανία έχει 44, η Κύπρος που είναι πολύ μικρότερη της χώρας έχει 10, η Μεγάλη Βρετανία 14 και η Ελλάδα 10; Από πού λοιπόν ο κ. Παππάς θέλει να τα κάνει 4;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, απάντησε και στους υπαινιγμούς που αισθάνθηκε ότι έκανε μιλώντας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με το κανάλι που διέθετε, λέγοντας «θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ για το ραδιόφωνο Κόκκινο, που ξέρουμε πως δημιουργήθηκε, αλλά δεν θα το κάνω. Εγώ θα σας πως όλα τα κανάλια συνέχισαν να λειτουργούν με το νόμο Ρέππα που θεωρούσε ότι όποιο κανάλι λειτουργούσε είναι και νόμιμο. Το πρόβλημα του νόμου Ρέππα ήταν ότι δεν έβαλε κανόνες λειτουργίας». Αναφορικά δε με τις προθέσεις της κυβέρνησης ο κ. Λεβέντης είπε πως πάει με την αδειοδότηση που προωθεί να εξυπηρετήσει «διαπλεκόμενους φίλους της» για αυτό και ενεργεί με αυταρχικές αποφάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 203
Νίκος Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΑ: «Ποια η ευθύνη Μητσοτάκη και κυβέρνησης όταν στα μισά υπουργεία υπάρχουν δικογραφίες;»
Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τον συμψηφισμό, περιέγραψε τη γραμμή «αναστολή–έλεγχος–διαγραφή» για στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που συνδέονται με σκάνδαλα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή στη διαφθορά
Νίκος Ανδρουλάκης
Μαρινάκης για κόντρα Γεωργιάδη και Κωνσταντοπούλου: Ο υπουργός Υγείας είχε δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε στους ελέγχους για τα «μαϊμού επιδόματα» του ΟΠΕΚΑ και στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε αναφορές στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία και στις φωτογραφίες των 200 εκτελεσθέντων της Καισαριανής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 53 λεπτά