Πολιτική

Λεβέντης: “Ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές για να πετάξει τη συμφωνία με τον Ζάεφ στον Μητσοτάκη”

Στην εκτίμηση ότι ο Αλέξη Τσίπρας θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές πριν από την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών “για να πετάξει την πυρακτωμένη μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη”, προέβη ο Βασίλης Λεβέντης.

“Έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει όλο αυτό το βάρος στις πλάτες του και θα δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα στην ΝΔ, η οποία θα κληθεί να κυρώσει την συμφωνία διχάζοντας στο εσωτερικό όλους εκείνους τους βουλευτές που δεν θα επιθυμούν να ψηφίσουν και ουσιαστικά να υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων”, ανέφερε ο κ. Λεβέντης μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Επτά”.

Για το θέμα των συντάξεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ “παρουσιάζονται ως αγαπητικοί του λαού και όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται ότι επιθυμούν την μείωση των συντάξεων”, προσθέτοντας ότι η “Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, έχουν κοπεί ήδη 23 φορές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό”.

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση “από τη στιγμή που οι Τούρκοι εμφανίζονται ανένδοτοι στο να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι από την Μεγαλόνησο”.

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αποστασία την συγκεκριμένη κίνηση, ανέφερε ότι δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα στέλεχος στην πολιτική του καριέρα και επεσήμανε ότι “τους αποστάτες που δεν παρέδωσαν την έδρα τους στο κόμμα, θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός πολύ σκληρά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον Πολάκη για παντελόνια, φούστες και στρινγκ στη Βουλή
«Είπατε κυρία Κωνσταντοπούλου ότι αναφέρθηκα σε φουστίτσα, στρινγκ. Να βρείτε από τα πρακτικά πού το ανέφερα. Αλλιώς να ζητήσετε συγγνώμη», απάντησε ο Υπουργός Υγείας στην Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 2
Ο Παύλος Πολάκης μετά την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση: «Δεν μασάω παλικάρια της φακής – Θα τα πούμε στο Εφετείο»
Ο Παύλος Πολάκης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή μετά από μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή
Ο Παύλος Πολάκης 12
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού
«Ο εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών»
Κώστας Καραμανλής: Είμαι στη διάθεση των αρχών για να λάμψει η αλήθεια – Η δήλωση του πρώην υπουργού 16
Η Ελλάδα αναλαμβάνει από την Πρωτομαγιά την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – Οι 6 προτεραιότητες
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας προεδρίας της, θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει το ισχυρό διπλωματικό της αποτύπωμα
Οι σημαίες της Ελλάδας και του ΟΗΕ