Πολιτική

Η ομιλία του πρωθυπουργού στα Ανω Λιόσια

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου και την τελετή παράδοσης οκτώ αστυνομικών οχημάτων.

«Βλέπω πολλούς πολίτες που -παρά το ότι είμαστε σε μια εργάσιμη ημέρα- βρίσκονται εδώ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για τη διάθεση του χώρου αυτού», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και έκανε λόγο για δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια.

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας» υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» υπογράμμισε.

«Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ διαθέτουν υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας της περιοχής.

Οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας επίσημα στοιχεία που συντείνουν στο γεγονός ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια που αποδίδει αποτελέσματα.

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

«Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» κατέληξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους». 

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φυλής, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πάνος Καμμένος: Ο Αλέξης Τσίπρας με κλωτσούσε κάτω από το τραπέζι στα υπουργικά συμβούλια
Αναφέρθηκε και στην απώλεια βάρους του, αποκαλύπτοντας πως από τα 147 κιλά κατάφερε να φτάσει στα 85, χάρη σε χειρουργική επέμβαση και πρόσθεσε ότι αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα θα εμπλακεί με την πολιτική
Ο Πάνος Καμμένος 30
Επιχείρηση «συσπείρωση» από την κυβέρνηση με αφορμή την επανεμφάνιση Τσίπρα και το βλέμμα στον Αντώνη Σαμαρά
Με αυξημένη προσοχή παρακολουθούν το Μαξίμου και η Πειραιώς και τις κινήσεις από την πλευρά Σαμαρά, ο οποίος την Τετάρτη επιβεβαίωσε το χάσμα που χωρίζει πλέον τον πρώην πρωθυπουργό με τη ΝΔ
Το κτίριο της ΝΔ
Το Σάββατο η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα - Μιλά πρώτη φορά μετά την παραίτησή του και αποκαλύπτει τα σχέδιά του
«Δύσκολη εξέλιξη είναι, κρίσιμη, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Έχουμε μία διαφορετική ανάγνωση το πως θα διαχειριστούμε μία επιλογή» δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος
Ο Αλέξης Τσίπρας 15
Μητσοτάκης: Όπως είχα εμπιστοσύνη στο λαό στις εκλογές του 2023 έχω και στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται
Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Πατέλης 7