Πολιτική

Λιβύη: Ενόχληση από την Τρίπολη για τη συνάντηση Δένδια με Χάφταρ!

Δεν… άρεσε στην κυβέρνηση Σάρατζ το ταξίδι αστραπή του Νίκου Δένδια στη Λιβύη! Κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για «κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ»! Η αντίδραση ήρθε από τον ΥΠΕΞ της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Οι άνθρωποι που υπέγραψαν παράνομα τη συμφωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να «σβήσει» από τους χάρτες με το έτσι θέλω ελληνικά νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κάρπαθος, ενοχλήθηκαν από την αντίδραση της Αθήνας και την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη.

Click4more Δένδιας σε Αλ Θάνι: Ο Σαράτζ δεν έχει δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες

Η επίσκεψη που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών την Κυριακή στη Λιβύη και η συνάντησή του με τους αξιωματούχους της παράλληλης κυβέρνησης του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ενόχλησε την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Τάχαρ Σιάλα κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή του, τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με αξιωματούχους της κυβέρνησης Χάφταρ και έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «για κατάφωρη παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου Ασφαλείας και των περιφερειακών οργανισμών (…) οι οποίες όλες αναγνωρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως τη μοναδική νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης».

Τι συζήτησε ο Δένδιας στη Λιβύη

Αιφνιδιαστικά το πρωί της Κυριακής (22.12.2019) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρέθηκε στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βεγγάζης Αμπντουλάχ αλ Θάνι, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε Ερνογάν και Σάρατζ.

Ο αλ Θάνι ενημέρωσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πως η κυβέρνηση της Βεγγάζης δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που υπέγραψαν η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα και πως ο λαός του, την απορρίπτει.

Click4more Ακραία προκλητικός ο Ερντογάν! “Γκρίζες” ζώνες στο Αιγαίο – “Θα έχουμε πρόσβαση στον EastMed”

«Ο Σαράτζ δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει τέτοιες συμφωνίες. Η ασφάλεια και η στρατιωτική πτυχή της συμφωνίας μας απασχολούν, διότι απειλούν τη Λιβύη, την ενότητα της και όλη την περιοχή», τόνισε ο Έλληνας υπουργός από την πλευρά του.

Ο Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Κατά τις συναντήσεις του στη Βεγγάζη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέθεσε το θέμα των δύο ανυπόστατων συμφωνιών που υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το περιεχόμενο των εν λόγω κειμένων είναι απολύτως αντίθετο στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης