Πολιτική

Μ. Παπαγεωργίου: Δεν θα αλλάξει η ζωή των πολιτών με τη “μικρή ΔΕΗ”

Δεν θα αλλάξει τίποτα σε βάρος των δύο εκατομμυρίων πολιτών που θα μεταφερθούν στη "μικρή ΔΕΗ", διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής.

Υπογραμμίζει πως «έπειτα από ένα μεταβατικό διάστημα 4 μηνών και οι ίδιοι και οι πελάτες της μεγάλης ΔΕΗ θα μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν τον προμηθευτή τους. ‘Όλα τα υπόλοιπα, η προστασία των ευάλωτων ακταναλωτών, το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ο Κώδικας Προμήθειας παραμένουν ως έχουν γιατί αποτελούν κρατική μέριμνα για την ομαλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και επιβάλλονται σε όλες τις εταιρείες ανεξαιρέτως».

Τονίζει ότι, με βάση το νομοσχέδιο, ο επενδυτής στη “μικρή ΔΕΗ” αναλαμβανει τις ίδιες υποχρεώσεις με τη “μεγάλη ΔΕΗ” και για τους εργαζόμενους και έναντι των τοπικών κοινωνιών όπου υπάρχουν μονάδες παραγωγής και προσθέτει: «Όσοι καλούν λοιπόν τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στον περιβόητο “ανένδοτο” κάνουν ότι δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Καλλιεργούν τον φόβο για να υπερασπιστούν κατεστημένα προνόμια».

Με την πώληση της “μικρής ΔΕΗ”, τονίζει ο Μ. Παπαγεωργίου, η ενεργειακή αγορά θα αποκτήσει έναν νέο ισχυρό “παίκτη”, που θα προβεί σε νέες επενδύσεις και θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας