Πολιτική

Μαξίμου: Δεν μεταφέρεται τμήμα της ΕΥΠ στον Παππά

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων ότι στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μεταφέρεται τμήμα της ΕΥΠ προχώρησε την Παρασκευή το γραφείο του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τη ΝΔ για "ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του νέου υπουργείου".

Αναλυτικά αναφέρει: “Η σύσταση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αποτελεί τομή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση. Ως τέτοια έχει καλωσοριστεί από τις ευρωπαϊκές αρχές που συνδράμουν με τεχνική βοήθεια, και συμβάλει στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού και της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο για την εποχή τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση.
Στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ).
Η ανακοίνωση της ΝΔ περί δήθεν ανάληψης «τμήματος των μυστικών υπηρεσιών από τον Υπουργό», αναφέρεται σε υποτιθέμενη μεταφορά της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών στη Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής και κατ’ επέκταση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016· αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).
Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: «Προσφεύγω άμεσα στην δικαιοσύνη» – Διάψευση για εμπλοκή του σε υπόθεση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης
«Δεν θα επιτρέψω κανένας να παίξει ξανά με την Τιμή και την Υπόληψή μου. Αρκετά υπέφερα από την λάσπη και τις συκοφαντίες στο παρελθόν. Ως εδώ!»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Μου έβαλε το "μαχαίρι στο λαιμό" για τα χρήματα που έπρεπε να δώσω», λέει η Ζέττα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε
«Πάλεψα με τη συνείδησή μου όχι για το αν θα πληρώσω, αλλά για το αν πρέπει να τον καταγγείλω αμέσως ή να του δώσω ένα περιθώριο ενδεχομένως να διορθώσει»
Η Ζέττα Μακρή
ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: Έπαιξες την χώρα στα ζάρια – Η ιστορία δεν γράφεται με όρους μάρκετινγκ, αλλά από το βίωμα του ελληνικού λαού
Αντί για κατάργηση των μνημονίων, έφερε το τρίτο, αχρείαστο και επαχθέστερο μνημόνιο, το υπερταμείο και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 99 έτη
Αλέξης Τσίπρας 3