Πολιτική

Μαξίμου: “Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε μια αξιολόγηση ο Μητσοτάκης μιλά για 4ο μνημόνιο”

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις αναφορές στελεχών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί τετάρτου μνημονίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζουν ακόμη σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη τον Μάιο του 2016, την περίοδο δηλαδή της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου 2016, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: “Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά“.

Επίσης, λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου 2016: “Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα“.

Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αποτιμώντας το πώς κατάφερε η ελληνική πλευρά να φτάσει στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, υπογραμμίζουν: «Η βασική αρχή πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί τα ελληνικά προγράμματα, ορίζεται από το σχήμα “λαμβάνουμε χρηματοδότηση-υλοποιούμε μέτρα”. Αυτό που συνέβη όμως αυτή τη φορά, παρά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ., είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την προβλεπόμενη δόση, δίχως νέα μέτρα για το 2017 και το 2018».

Συμπληρώνουν, τέλος, ότι «εκεί που υποχωρήσαμε, επί της ουσίας, είναι σε μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019 και το 2020, ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση έχει ορίζοντα παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά