Πολιτική

Μαξίμου: “Ο πρωθυπουργός μένει στο ενοίκιο – Αυτά”

Δημοσιογραφική αλητεία χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τα δημοσιεύματα μετά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο 114 τετραγωνικών, ενώ παλιότερα είχε δηλώσει πως μένει στο ενοίκιο.

Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε ερωτήματα. Τον Φεβρουάριο του 2013, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο (τότε) πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ερωτηθεί αν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ (νυν ΕΝΦΙΑ) και είχε απαντήσει πως μένει στο ενοίκιο.

Στο σημείωμα του Μαξίμου με το οποίο η κυβέρνηση αντιδρά στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, γίνεται αναφορά στον «θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού». Τονίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας μένει στο ενοίκιο σε διαμέρισμα στην Κυψέλη και πως το σπίτι που δηλώνει στο πόθεν έσχες είναι «το πατρικό του στους Αμπελόκηπους», το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και του μεταβιβάστηκε εδώ και πολλά χρόνια.

«Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία», αναφέρει το Μαξίμου και σημειώνει πως αυτό «είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». Και η ανακοίνωση καταλήγει με μια λέξη: «Αυτά».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Για τον θόρυβο που προσπαθούν να ξεσηκώσουν ορισμένοι σχετικά με το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού
1. Ο Πρωθυπουργός μένει στην Κυψέλη σε ενοίκιο.
2. Το ακίνητο το οποίο εμφανίζεται στην ιδιοκτησία του, στην δήλωση Πόθεν Έσχες, είναι το πατρικό του στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και έχει μεταβιβαστεί με γονική παροχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
3. Το είδος της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία, ονομάζεται και δημοσιογραφική αλητεία.
4. Η δημοσιογραφική αλητεία είναι από ότι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής.
Αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινή δήλωση 80 κρατών και της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων – Γεραπετρίτης: «Δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση»
Ο υπουργός Εξωτερικών απεύθυνε έκκληση σε όλα τα εμπόλεμα μέρη «να σέβονται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε κάθε περίσταση, καθώς και όλα τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι αυτό γίνεται σεβαστό από όλα τα μέρη»
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
«Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη δίκη της υπόθεσης Novartis
«Σε εκείνη την περίοδο αυτά που κατήγγειλαν οι ψευδομάρτυρες ήταν αδιανόητα», τόνισε ο πρώην Υπουργός Υγείας για την Αικατερίνη Κελέση και τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη
Ανδρέας Λοβέρδος /
Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να αναθεωρηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο - Οι Τούρκοι φίλοι μας να βγάλουν το casus belli από το τραπέζι
«Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» - «Το Ισραήλ να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
98
Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τις εξελίξεις στο ουκρανικό
Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος να συμμετάσχει στην Σύνοδο Ουκρανίας - χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην Οδησσό
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βολοντιμίρ Ζελένσκι 9
Επιστολή Κουτσούμπα στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη Γάζα - «Να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες η κυβέρνηση»
Στόχος της επιστολής προς τους αρχηγούς των ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διαμόρφωση κειμένου προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη Γάζα
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή