Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μανώλης Γλέζος: Υπό καταρρακτώδη βροχή στο Πολυτεχνείο [pics]

Μανώλης Γλέζος Πολυτεχνείο

Ο Μανώλης Γλέζος προκαλεί ξανά ρίγη συγκίνησης. Με την υψωμένη γροθιά του στο Πολυτεχνείο, όπου βρέθηκε για να καταθέσει στεφάνι.

Ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες για τη Δημοκρατία. Ένας άνθρωπος 95 ετών που δεν τον ένοιαξε η καταρρακτώδης βροχή. Με υψωμένη τη γροθιά του, ήταν εκεί για να τιμήσει τους νεκρούς της 17ης Νοεμβρίου του ’73 στο Πολυτεχνείο. Ο Μανώλης Γλέζος έδειξε το μεγαλείο του για άλλη μια φορά.

Οι εικόνες προκαλούν μόνο θαυμασμό. Και συγκίνηση. Παρά τα 95 του χρόνια, ο Μανώλης Γλέζος ήταν εκεί για να τιμήσει εκείνους που θυσιάστηκαν για να πέσει η Χούντα. Για τους νεκρούς της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

Μανώλης Γλέζος: Η υψωμένη γροθιά

Πρωί Παρασκευής, 17 Νοεμβρίου. Ο Μανώλης Γλέζος, με το καπέλο του και το μπαστούνι του, εμφανίζεται στο Πολυτεχνείο. Οι ουρανοί στην Αττική έχουν ανοίξει και βρέχει καταρρακτωδώς.

Αλλά ένας άνθρωπος που αψήφησε τους Ναζί και δεν λύγισε όταν καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο, δεν θα “λύγιζε” από τη βροχή.

Με λίγα λουλούδια στα χέρια, έφτασε στο σημείο και απέτισε φόρο τιμής. Μετά, ύψωσε τη γροθιά του. Αυτή τη φορά χωρίς καν την “προστασία” της ομπρέλας.

Μανώλης Γλέζος Πολυτεχνείο

Υπόκλιση. Μόνο.

Φωτογραφίες: Λυδία Σιώρη / Eurokinissi

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις