Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα κατά ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Περίμενα να ζητήσουν συγγνώμη

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη για στοχοποίηση προσώπων χωρίς τεκμηρίωση και αμφισβήτησε την αξιοπιστία των προγραμματικών της προτάσεων
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και για την αξιοπιστία των προγραμματικών του εξαγγελιών, εξαπέλυσε η Μαρία Συρεγγέλα, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών. Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (01.06.2026) στο OPEN, υποστήριξε ότι η Χαριλάου Τρικούπη οφείλει εξηγήσεις για πρόσωπα που, όπως είπε, εξέθεσε δημόσια στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η Μαρία Συρεγγέλα ανέβασε τους τόνους απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι περίμενε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητήσει συγγνώμη» από όσους, κατά την ίδια, στοχοποιήθηκαν αδίκως για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν δεν συνοδεύτηκαν από επαρκή τεκμηρίωση, αφήνοντας αιχμές για πολιτική εργαλειοποίηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Μαρία Συρεγγέλα, τα συμπεράσματα της Εξεταστικής Επιτροπής είχαν ήδη αναδείξει κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώνονται από νεότερα στοιχεία. Η ίδια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επέλεξε τη δημόσια καταγγελία και τη στοχοποίηση προσώπων, αντί μιας θεσμικά συγκροτημένης στάσης.

Παράλληλα, άνοιξε μέτωπο και για το πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη, αμφισβητώντας τη συνέπεια και την αξιοπιστία των προτάσεών της. Χαρακτήρισε μάλιστα «αστείο» το επιχείρημα περί κοστολογημένων μέτρων, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει προτάσεις χωρίς να εξηγεί το δημοσιονομικό τους αποτύπωμα.

 

Ως παράδειγμα ανέφερε τις θέσεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης εμφανίζεται με αντιφατικές τοποθετήσεις ακόμη και σε ζητήματα υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας. Κατά την κ. Συρεγγέλα, η εικόνα αυτή δείχνει απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και προσπάθεια εκλογικής εκμετάλλευσης κοινωνικών αιτημάτων.

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στην πορεία προς τις επόμενες εθνικές εκλογές, η βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι οι πολίτες εξακολουθούν να αξιολογούν πρώτα τα ζητήματα της καθημερινότητας, με αιχμή την ακρίβεια και τη στέγαση. Υπογράμμισε, δε, ότι η κυβέρνηση θα κριθεί τόσο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του 2023 όσο και για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει για την επόμενη τετραετία. Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία, την οποία συνέδεσε με την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 39
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης