Πολιτική

Μαρία Συρεγγέλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορεί για το δίκτυο δομών που στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες»

Για ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ σε σοβαρά θέματα, όπως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία έκανε λόγο η Μαρία Συρεγγέλα. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «είναι εθισμένη στην παραπληροφόρηση».

Σε γραπτή δήλωσή της η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, επιτέθηκε στην Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας ότι είπε ψέματα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει δομές και κέντρα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες».

«Για μία ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ανευθυνότητα σοβαρά θέματα, όπως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και συνεχίζει τα ψεύδη του, δείχνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εθισμένη στην παραπληροφόρηση.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Τσαπανίδου, δήλωσε σήμερα (σ.σ. 19.04.2023) σε εκπομπή ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει δομές και κέντρα φιλοξενίας για τις κακοποιημένες γυναίκες”. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το δίκτυο δομών της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με τα συμβουλευτικά κέντρα, τους ξενώνες φιλοξενίας και τη Γραμμή SOS 15900, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εγκαινιάστηκε μόνο ένα συμβουλευτικό κέντρο, ενώ έκλεισε ένας ξενώνας».

SYREGGELA  APEMPE

Επίσης, η κ. Συρεγγέλα επισημαίνει τα εξής:

«Τονίζεται ότι, κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, η πρώην Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών (ενδοοικογενειακή βία, βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση, trafficking κ.λπ.), εκπόνησε το “Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών 2009-2013”, το πρώτο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσης προς όφελος των γυναικών για την αντιμετώπιση της βίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στη δημιουργία ενός Δικτύου Δομών πανελλαδικής κάλυψης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

H χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών αυτών έγινε από το Ε.Π. “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013” και η χρηματοδότηση συνεχίστηκε από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Πρόσφατα, διασφαλίσαμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και υπηρεσιών που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Καλό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να θεωρεί τους Έλληνες πολίτες μειωμένης αντίληψης και να σταματήσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ