Πολιτική

Μάρμαρα του Παρθενώνα: “Θεσμικώς δίκαιος και ηθικώς επιβεβλημένος ο αγώνας” λέει ο Παυλόπουλος!

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Επανένωσης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα που συγκροτήθηκε με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά το πέρας της τελετής για τα μάρμαρα του Παρθενώνα απονεμήθηκε στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κ. Βερβεσό αναμνηστική πλακέτα.

μάρμαρα του Παρθενώνα

Τι είπε ο Παυλόπουλος για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης δηλαδή της επιστροφής για τα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς ο αγώνας της επιστροφής των γλυπτών είναι ένας δίκαιος αγώνας και πρέπει όλη να τον στηρίξουμε.

Η παγκόσμια διανόηση είναι μαζί μας, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν στηρίζει την άποψη του Βρετανικού Μουσείου.

pavlopoulos marmara in

Ο παγκόσμιος πολιτισμός επιβάλλει την επιστροφή τους, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, γιατί είναι το μοναδικό μνημείο παγκόσμια, είναι «το Μνημείο» παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι ζήτημα παγκόσμιου πολιτισμού η επιστροφή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Μουσείου Ακροπόλεως, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα επιστραφούν στην πατρίδα μας τα γλυπτά και αναφέρθηκε σε ιστορικά δεδομένα.

μάρμαρα του Παρθενώνα

Από την πλευρά του, ο κ. Βερβεσός ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο, εξ ονόματος του δικηγορικού σώματος, για το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας, καθώς «πρόκειται για ενέργεια υψηλού εθνικού συμβολισμού, που τιμά το δικηγορικό σώμα και δείχνει σε όλους το δρόμο της ενότητας στη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων».

pavlopoulos marmara in

Ο κ. Βερβεσός, τόνισε επίσης για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

«Όπως και αν έχει το πράγμα, δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε την μία και μόνη ιστορική και νομική αλήθεια: ότι στην πραγματικότητα η υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι υπόθεση αρχαιοκαπηλείας.Για εμάς, λοιπόν, η διαπραγμάτευση αυτή δεν είναι διαπραγμάτευση συμφερόντων, είναι διαπραγμάτευση αρχών. Γι’ αυτό και επιμένουμε τόσο στην ανάδειξη και εδραίωση τόσο της ιστορικής αλήθειας, όσο και της νομικής βασιμότητας των θέσεών μας. Και τούτο είναι εθνική επιταγή».

Στο τέλος της έκδήλωσης, εξελέγη η εκτελεστική επιτροπή η οποία θα συντονίζει τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες της εθνικής αυτής προσπάθειας που ανέλαβε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Φωτογραφίες: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ρωμανός για Ομάδα Αλήθειας: «Τρώει τη λάσπη σας επειδή βγάζει στη φόρα τα fake news της αντιπολίτευσης»
Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου Athens Alitheia Forum το οποίο αποτελεί σύμφωνα με την ΓΓΕΕ το βήμα πρόκειται για μία νέα πρωτοβουλία απέναντι στα fake news
Social Media concept about the fake news
7
Μαρία Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για το Athens Alitheia Forum: «Προκλητική φιέστα, μια γιορτή για τα fake news»
«Η απόλυτη υποκρισία: εκείνοι που μετέτρεψαν το ψέμα σε κυβερνητική τέχνη, που επιχειρούν καθημερινά να ναρκώσουν την κρίση μας για να μην βλέπουμε τη σήψη των σκανδάλων τους, έρχονται να μας παραδώσουν μαθήματα αλήθειας» γράφει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 40
Μητσοτάκης στο Athens Alitheia Forum: Έως το τέλος του μήνα οι ανακοινώσεις για τον περιορισμό της πρόσβασης παιδιών κάτω των 15 ετών σε social media
Στο κλείσιμο του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο με την αντιμετώπιση της ανωνυμίας και της ψηφιακής τοξικότητας
Κυριάκος Μητσοτάκης
29
«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση: «Δε θα συζητάγαμε για τον Πελεγρίνη, εάν ήμασταν στο 20%» λέει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Ο βουλευτής Αρκαδίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη συζήτηση περί διεύρυνσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχετικές κινήσεις δεν αποδίδουν
Σκανδαλίδης και Κωνσταντινόπουλος