Πολιτική

Με βαρύ οπλισμό ο Βρούτσης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά

Θετικά είναι τα μηνύματα για τις ελληνικές θέσεις από το αποτέλεσμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και παρουσία του Έλληνα υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο διεθνής οργανισμός στηρίζει τις ελληνικές θέσεις σε ό,τι αφορά το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και συμφωνήθηκε ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Για το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου, για τον οποίο κατά την πρωινή του τοποθέτηση ο υπουργός Εργασίας είχε επισημάνει την ανάγκη βελτιώσεων, συμφωνήθηκε επίσης, ότι δεν απαιτούνται αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει για την κήρυξη απεργίας.

Επαρκές θεωρήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και το πλαίσιο για την κήρυξη ανταπεργίας («λοκ άουτ») εκ μέρους του εργοδότη, καθώς κρίθηκε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία κατοχυρώνει τα δικαιώματα εργοδοτών και εργαζομένων.

Εκτιμήθηκε τέλος, ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον συνδικαλιστικό νόμο, όπως οι συνδικαλιστικές άδειες και θέματα χρηματοδότησης των συνδικάτων, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις μετά από μελέτη και διάλογο.

Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση των κοινωνικών εταίρων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία αναμένεται να γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρούτσης: Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις – Δεν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης

Βρούτσης: Αν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν όλες οι συντάξεις! – Θα μειώσετε και άλλο τις συντάξεις, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα είπαν εν όψει τρόικας Βρούτσης και Χαρδούβελης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Safe: Δεν έχει νόημα αν δεν έχουμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο
Σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια χωρίς επιπλέον χώρο από τον προϋπολογισμό, η συμμετοχή στο «Safe» δεν είναι εφικτή στην παρούσα φάση, ανεξαρτήτως προθέσεων
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
Παραιτήθηκε ο γραμματέας ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Αντωνόπουλος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ - «Επέστρεψα τα χρήματα για λόγους ευθιξίας»
«Η επιχειρούμενη από συγκεκριμένους κύκλους σύνδεση του ονόματός μου με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, γίνεται με αποκλειστικό στόχο να πληγεί το ΠΑΣΟΚ»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ 21
Αυστηρή απάντηση τoυ ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: «Ανεδαφικές οι αναφορές σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες»
«Το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυριαρχία στην περιοχή αυτή ορίζεται σαφώς και οριστικώς από διεθνή συμβατικά κείμενα», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Το θαλάσσιο Πάρκο στο Νότιο Αιγαίο 35
Θάνος Πλεύρης στη Daily Mail για το μεταναστευτικό: «Δεν είμαστε πια ξενοδοχείο, μην έρχεστε στην Ελλάδα»
«Τώρα τους λέμε ότι αν περάσετε παράνομα με πλοίο στην Ελλάδα, μην περιμένετε άσυλο, αλλά ετοιμαστείτε για πέντε χρόνια φυλακή ή ένα εισιτήριο για επιστροφή στην πατρίδα σας»
Μετανάστες Κρήτη