Πολιτική

Μεϊμαράκης – Ασημακοπούλου «αδειάζουν» την κυβέρνηση για την «τροπολογία Κουντουρά»

Σκληραίνει η κόντρα για την επονομαζόμενη «τροπολογία Κουντουρά». Καταργεί το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτού και υποψήφιου ευρωβουλευτού. Στο κενό η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι «ωφελούνται και βουλευτές της ΝΔ».

Στο κενό πέφτει η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την περίφημη «τροπολογία Κουντουρά» που αίρει το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτού και υποψήφιου ευρωβουλευτού.

Όταν κατατέθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει την τροπολογία ως «φωτογραφική» για να μπορέσει να είναι υποψήφια για τις ευρωεκλογές η Έλενα Κουντουρά, καθώς αν αναγκαζόταν να υποβάλει την παραίτησή της, τότε θα χανόταν η κυβερνητική πλειοψηφία που σήμερα «κρέμεται» σε μόλις έναν βουλευτή. Η αντιπολίτευση μάλιστα έκανε λόγο για «συνδιαλλαγή» με την κυρία Κουντουρά, που αντάλλαξε την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση με την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές, κατά τη διάρκεια «ομηρικού» καυγά στη βουλή.

Τότε κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η τροπολογία δεν είναι «φωτογραφική» καθώς ωφελούνται από αυτήν και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Ασημακοπούλου.

Σήμερα όμως τόσο ο κ. Μεϊμαράκης, όσο και -πριν από λίγη ώρα- η κυρία Ασημακοπούλου «γκρέμισαν» τους κυβερνητικούς  ισχυρισμούς.

Την πρόθεσή της να μην κάνει χρήση της σχετικής τροπολογίας και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτού, από τη στιγμή που είναι υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή, γνωστοποίησε λοιπόν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Ασημακοπούλου τονίζει πως «εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς» προσθέτοντας πως «αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».

Νωρίτερα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «γύριζε την πλάτη» στην «τροπολογία Κουντουρά», αναφέροντας στους συνομιλητές του τα ακόλουθα: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή». Με άλλα λόγια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει τη γραμμή του μετά την παραίτηση Τσίπρα: Στάση αναμονής ή αποστάσεις από τη δημιουργία νέου κόμματος
Εάν πάντως η Πολιτική Γραμματεία υιοθετήσει τελικά κάποιο κείμενο το οποίο θα έχει αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και παραιτήσεις
Αλέξης Τσίπρας και Σωκράτης Φάμελλος
Γιώργος Γεραπετρίτης για τη νίκη Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα: Ανοίγει νέο κεφάλαιο ελπίδας για την επανένωση της Κύπρου
«Η επανένωση θα εγγυάται την ειρήνη και ευημερία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» υπογραμμίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων