Πολιτική

Μεϊμαράκης: Δεν θα ψηφίσουμε περικοπές και φόρους

«Με πίστη και με όραμα μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια», δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης που διευκρίνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις από τα προαπαιτούμενα αλά όχι τις περικοπές και τους νέους φόρους.

«Με πίστη και όραμα μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό.

«Η μνήμη μας σέρνει πίσω, αλλά και μας δημιουργεί περίσκεψη και περισυλλογή για το σήμερα», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «θεωρώ ότι και σήμερα μπορούμε, με πίστη και όραμα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βρούμε εκείνη την κυριαρχία που απαιτείται, ώστε η χώρα να προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη». Άφησε όμως και αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί, εκτός από εκείνους οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτά και να προσπαθούν να παίρνουν αποφάσεις με επώδυνα μέτρα και αποφάσεις που οδηγούν σε ύφεση. Εμείς λυπούμαστε γι’ αυτά, δεν τα στηρίζουμε, κοιτάμε το μέλλον και προχωρούμε μπροστά».

Ερωτηθείς για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τα προαπαιτούμενα στην Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία, καταρχήν, θα στηρίξει καθετί το οποίο θεωρεί θετικό, εποικοδομητικό, αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό και θα αποδοκιμάσει κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό, που είναι περικοπές και που είναι φόροι μόνο και μόνο για να συντηρηθεί ένα αναποτελεσματικό μεγάλο και φθαρμένο κράτος. Αυτό, λοιπόν, θα φανεί στη Βουλή όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα το διαβάσουμε, και εκεί θα πάρουμε συγκεκριμένη θέση και άποψη».

Όσο για τα εσωκομματικά ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι όλο αυτό απασχολεί κυρίως τους Νεοδημοκράτες και όχι όλη την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται για τις δύσκολες ώρες που περνά και για τη φοροκαταιγίδα η οποία έρχεται.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δημοσίου – Θα πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο
Η αξιολόγηση θα γίνεται την περίοδο Απριλίου - Μαΐου και την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου και θα αφορά υπηρεσίες του κεντρικού κράτου, ψηφιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το ερωτηματολόγιο αξιολόγησης υπηρεσιών του Δημοσίου 12