Πολιτική

Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει ουρές, για αυτό κάνει θεατρινισμούς τώρα

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στον ALPHA, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, υπέγραψε μια συμφωνία που είπε ότι είναι η καλύτερη και στη συνέχεια σταμάτησε όλη την πορεία της χώρας», ενώ σχετικά με τη στάση της ΝΔ δήλωσε πως «εμείς δεν ψηφίζουμε φορολογικά μέτρα και περικοπές, γιατί από το β΄ εξάμηνο του 2014 είπαμε ότι δεν χρειάζονται νέοι φόροι, αλλά ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν είπα ότι θα συνεργαστούμε, είπα ότι μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα ζητήματα. Πολλές φορές είχαμε θέσει βέτο στον κ. Τσίπρα, για ζητήματα όπως η Παιδεία, το ασφαλιστικό, η φορολόγηση των αγροτών», υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει «τη σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης αμέσως μετά τις εκλογές.

Θέμα συνεργασίας ή οικουμενικής ουδέποτε ετέθη από μένα, είμαστε στην κεντροδεξιά, όποιος λέει να μη συνεργαστούμε σε τίποτα ή όποιος λέει να συνεργαστούμε σε όλα δεν ακολουθεί το μεσαίο δρόμο».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην οικονομία, σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση από τον Οκτώβριο είχε ξεκινήσει τα μεγάλα έργα, την ώρα που ήταν διαθέσιμα τα χρήματα του ΕΣΠΑ, θα είχαν μειωθεί οι θέσεις ανεργίας και θα υπήρχε περισσότερη ρευστότητα στα ταμεία και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έχει αφήσει ουρές, για αυτό κάνει θεατρινισμούς τώρα. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται πάλι σε ώρα μηδέν. Δεν υπάρχει πάλι σταθερότητα. Και κυρίως οι μικρομεσαίοι δεν ξέρουν τι θα ξημερώσει».

Ο κ. Μεϊμαράκης τέλος αναφέρθηκε στην τεχνική αστοχία της 22ας Νοεμβρίου, αλλά και στην παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος, λέγοντας πως κάποιοι ταύτισαν, ένα τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. «Κανένας δεν μπορούσε να εγγυηθεί μια τεχνική διαδικασία, είχα ζητήσει να υπάρξουν από πριν κατάλογοι και συγκεκριμένο εκλογικό σώμα, αλλά το αρνήθηκαν οι άλλοι συνυποψήφιοι», προσθέτοντας πως «πρόκειται για μια διαδικασία, που απευθύνεται σε Νεοδημοκράτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Να αποσύρει τη δήλωση «βεντέτα σημαίνει έγκλημα τιμής»
«Μπροστά στην πρωτοφανή οκταήμερη σιωπή του φιλελεύθερου Πρωθυπουργού για τα αιματηρά γεγονότα στα Βορίζια, ο κ. Μαρινάκης κατέφυγε στα ψέματα και τους γκεμπελισμούς», απαντά το ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης