Πολιτική

Μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στους φόρους επιχειρήσεων υπόσχεται ο Σαμαράς

Νέα πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ προαναγγέλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέροντας πως «όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές ως τώρα το φόρο ακινήτων για τους περισσότερους", με άρθρο του στην Εφημερίδα "Αγορά".

Σημειώνει “μειώσαμε το ‘χαράτσι’ 15% το 2013 για όλους . Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ΄ότι το 2012. ΚΑι οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ΄ότι την πρόηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε προσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015!”. Συνεχίζει λέγοντας πως ” Και στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα”.

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχιερηματικά κέρδη σατδιακά στο 15% από 25% που εινια σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίοσυμε το 2015 θα πέσιε ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια λέει ο κ Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνηση του και καταλήγει “τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπ[εδωτικά και χωρίς να “μετρήσει” , θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους.

Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και πρόγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας, όλα τα άλλα είναι “πυροτεχνήματα” που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 34