Πολιτική

“Μένουμε Όρθιοι” μέρος… δεύτερο: Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στο Ζάππειο

Tο επικαιροποιημένο «πακέτο» μέτρων που είχε προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «καρδιά» του lockdown, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, θα ανακοινώσει σήμερα (25.05.2020) το απόγευμα στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόγραμμα  “Μένουμε όρθιοι ΙΙ” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες, έχει ως στόχο την αποτροπή απολύσεων και λουκέτων, τις δημόσιες επενδύσεις, και την  ενδυνάμωση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Click4more Μονιμοποιήσεις… φοροελεφρύνσεων σε δυο χρόνους – Τι θα γίνει με το ΦΠΑ σε εστίαση και εισιτήρια

Την παρουσίαση θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας πλαισιωμένος από τους αρμόδιους τομεάρχες, κυρίως από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο (Οικονομικών), Νίκο Παππά (Οικονομίας Ανάπτυξης) και Έφη Αχτσιόγλου (Εργασίας).

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  «το “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” είναι ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο – κοστολογημένο – με εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης- ρεαλιστικό και απολύτως αναγκαίο σήμερα για να διασφαλίσουμε το αύριο». «Η ύφεση είναι εδώ και το στοίχημα πλέον είναι να μην “ρουφήξει” την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», λένε τα στελέχη του αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι εάν η κυβέρνηση είχε πάρει εξ αρχής στα σοβαρά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάποια πράγματα ίσως ήταν διαφορετικά.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα τις παλινωδίες της κυβέρνησης στην πρόβλεψη της κρίσης, που επέτειναν την ανασφάλεια των πολιτών: «Όταν παρουσιάζαμε το “Μένουμε Όρθιοι”, η πρόβλεψη του υπουργού Οικονομικών ήταν για ύφεση 0%. Στη συνέχεια μίλησε για ύφεση 5%, ενώ η πρόβλεψη του πρωθυπουργού ήταν για ύφεση 10% ταυτιζόμενη με τις προβλέψεις διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών που το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει. Πριν από λίγες ημέρες η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ύφεση ανέβηκε στο 13% και κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα εμφανίσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Τι θα πει ο Τσίπρας

 Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει ως στόχο:

 Οι «εργαζόμενους της πρώτης γραμμής» (γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας, κοινωνικές υπηρεσίες, δήμους, δίκτυα/υποδομές) να εργαστούν με ασφάλεια και με επαρκή μέσα για την καταπολέμηση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των συλλογικών αναγκών της κοινωνίας μας στο μέλλον.

Οι  μικρομεσαίους επιχειρηματίες να επανέλθουν με αυτοπεποίθηση στην επιχείρηση τους και να μην σκέφτονται το ενδεχόμενο λουκέτου.

Οι  εργαζόμενοι  συνολικά και οι  ειδικές ομάδες (καλλιτέχνες αυτοαπασχολούμενους)  να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους.

Και οι πλέον ευάλωτοι και εκτεθειμένοι στις συνέπειες της πανδημίας να μην νιώθουν φόβο για το αν θα τα βγάλουν πέρα στο τέλος του μήνα με τις υποχρεώσεις τους .

Στην παρουσίαση του προγράμματος θα παραστούν εκπρόσωποι απ’ όλες τις παραγωγικές ομάδες της χώρας με τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας είχε έρθει σε επαφή μέσα στην καραντίνα προκειμένου να ακούσει και να καταγράψει  τα προβλήματα τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 21
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 361