Πολιτική

Μέρκελ: Παράταση ή εκπλήρωση του προγράμματος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Μαστίγιο και καρότο από την Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου είπε πως το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε λίγο. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε κάτι περισσότερο από πρόθυμη να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας έστειλε μήνυμα στην Αθήνα πως περιμένει τις προτάσεις της για το πρόγραμμα, το οποίο τόνισε πως πρέπει να επεκταθεί.

«Είχα μια πολύ φιλική συνάντηση με τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό. Το ισχύον ελληνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ και θα έπρεπε να επεκταθεί. Ελπίζω ότι θα δούμε προτάσεις σύντομα. Η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής», τόνισε.

Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει τις προτάσεις της και επεσήμανε πως εκείνη δεν ασχολείται με στρατηγικές διαπραγμάτευσης. «Είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με τον κ. Τσίπρα. Δύο οι δυνατότητες για την Ελλάδα: Επέκταση προγράμματος ή εκπλήρωσή του έως τέλος Φεβρουαρίου», σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
6
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 17