Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Μηλιός: Δεν είναι “χρεοστάσιο” αν δεν πληρώσουμε τις δόσεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο ενδεχόμενο της μη πληρωμής των δόσεων από την ελληνική κυβέρνηση και τις συνέπειες της κίνησης αυτής αναφέρθηκε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος για την χώρα.

Ο Γιάννης Μηλιός, φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και μίλησε σχετικά με τις δόσεις που πρέπει να καταβάλει το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση.

Και μάλιστα ήταν κατηγορηματικός. Τόνισε συγκεκριμένα πως “η μη πληρωμή των δόσεων προς τους δανειστές δεν είναι αυτομάτως χρεοστάσιο”.

Στην συνέχεια, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν αυτό το σενάριο θα περιέχει κινδύνους όσον αφορά στην χρηματοδότηση, απάντησε πως ενδεχόμενη μη πληρωμή των δόσεων δεν συνεπάγεται διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τον ELA.

“Δεν υπάρχει και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πανικός στις τράπεζες”, συνέχισε ο κ. Μηλιός όταν ρωτήθηκε για τις καταθέσεις, ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα συμπλήρωσε πως “δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο” και πως δεν θα… βομβαρδιστεί το Σύνταγμα.

Σχετικά με το φορολογικό κομμάτι, τόνισε ότι “πρέπει να απαλλαγούμε από άδικα μέτρα όπως ο ΕΝΦΙΑ και να πάμε σε ένα δικαιότερο πρόγραμμα”.

Ενδεχόμενο ΔΝΤ;

Τέλος, κληθείς να απαντήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση του εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (σ.σ. μετά το… σήριαλ Παναρίτη), ο Γιάννης Μηλιός απέκλειδσε αυτό το ενδεχόμενο κατηγορηματικά.

“Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει συγκεκριμένες πολιτικές, υπάρχουν πολλά στελέχη της Ελλάδας που έχουν ασκήσει με επιτυχία τον ρόλο τους Νομίζω ότι η κυβέρνηση μπορεί να το λύσει το πρόβλημα. Εγώ δεν εδνιαφέρομαι για κάτι τέτοιο”, ήταν η απάντηση του μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε