Πολιτική

Μια διμοιρία οι βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι στη Βουλή – «Πρωταθλητής» ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποχωρήσεις

Πάνω από μία διμοιρία είναι οι βουλευτές που μέσα σε περίπου 16 μήνες, δεν βρίσκονται στα έδρανα του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκαν! Πρόκειται για την μεγαλύτερη κομματική ρευστοποίηση και κινητικότητα που καταγράφεται από τα  κομματικά δίσεκτα χρόνια των Μνημονίων.

Μέχρι σήμερα, συνολικά οι βουλευτές που βρίσκονται εκτός των κομμάτων με τα οποία εκλέχθηκαν ανέρχονται σε 32, όταν μια διμοιρία αριθμεί περίπου 30 άτομα! 

Οι 11 εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν και βρήκαν μεταξύ τους κοινό βηματισμό και πλέον βαδίζουν υπό τη σημαία της Νέας Αριστεράς. Οι άλλοι 21 προς ώρας παραμένουν “ορφανοί” απολαμβάνοντας την αυτονομίας τους στα  έδρανα των Ανεξαρτήτων Βουλευτών.

Πρωταθλητής στις αποσχίσεις αριθμητικά αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπου με τον έναν ή άλλο τρόπο μετρά έως σήμερα 18 αποχωρήσεις. Οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τσιούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζκιούρ Φερχάτ ήταν οι πρώτοι που μάζεψαν βαλίτσες, αποχώρησαν συντεταγμένα και ίδρυσαν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα με τίτλο Νέα Αριστερά. Η επόμενη απώλεια  για τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε κατ΄ απαίτηση του Παύλου Πολάκη με την διαγραφή της Αθηνάς Λινού η οποία λαμβάνοντας το “εξώδικο”  πέρασε στα έδρανα των Ανεξαρτήτων. Από τις 8 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η τρίτη κατά κύματα φυγή βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις ανεξαρτητοποιήσεις των Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Πέτρου Παππά, Ραλλίας Χρηστίδου, Κυριακής Μάλαμας, Θεοδώρα Τζάκη και Γιώτας Πούλου. 

Δευτεραθλήτρια κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, σε απώλειες βουλευτών από τις τάξεις της και “μεγαλομέτοχος” στα έδρανα των Ανεξαρτήτων κατατάσσεται το κόμμα των Σπαρτιατών που όχι μόνο μετρά 7 αποχωρήσεις, αλλά σε αυτούς του μήνες κατά διαστήματα σημειώθηκαν αποχωρήσεις- διαγραφές αλλά και επιστροφές! Οι “7” πάντως σήμερα πρώην Σπαρτιάτες που κάθονται στα ορεινά των Ανεξαρτήτων είναι οι Γιάννης Δημητροκάλλης, Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυβγιωτάκης και Κωνσταντίνος Φλώρος.  

Το κόμμα της ΝΔ, από την δική του πλευρά έχει συνεισφέρει σε αυτό τον λόχο… των Ανεξαρτήτων τρείς βουλευτές. Τους διαγραμμένους Αντώνη Σαμαρά, Μάριο Σαλμά και Λευτέρη Αυγενάκη.

Έπεται η συνεισφορά της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου τροφοδότησε αρκετά σχετικά γρήγορα την δεξαμενή των Ανεξαρτήτων με τις διαγραφές από τις τάξεις της του υιού και μητέρας αντίστοιχα Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετής Παπαϊωάννου.

Την δική τους συμμετοχή όμως είχαν και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Μπουρχάν Μπαράν, ενώ την απώλεια του Παύλου Σαράκη  μετρά και η Ελληνική Λύση.

Τελικά, τα δύο αρραγή μετεκλογικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, προς ώρας τουλάχιστον, που δεν τα έχει χτυπήσει η μεταδοτική όπως εξελίσσεται νόσος των διαρροών είναι το ΚΚΕ και η Νίκη! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 3
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης