Πολιτική

Μηλιός: Δεν θα συμμαχήσουμε με το Διάβολο για να γίνουμε κυβέρνηση

«Φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί, από κανέναν δεν μπορεί να ανακοπεί το παλλαϊκό αίτημα για την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας αλλά και την αποκαθήλωση από τις κυβερνητικές καρέκλες του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Από την δική μας πλευρά δεν χωρά πάντως κανένας εφησυχασμός», δηλώνει ο υπεύθυνος της Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Υπογραμμίζει στο Βήμα της Κυριακής ότι «η αυτοδυναμία είναι το ισχυρό όπλο μιας αριστερής κυβέρνησης απέναντι στην ολιγαρχία και στους δανειστές» και προσθέτει: «Δεν είμαι οπαδός της λενινιστικής άποψης “θα συμμαχήσω ακόμη και με τον Διάβολο για να γίνουμε κυβέρνηση“. ‘Αλλο επανάσταση, άλλο εκλογές. Οι δεσμεύσεις θα συνυπογραφούν με τον λαό. Αυτός είναι και ο μοναδικός μας κριτής. Τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές».

Για το χρέος προτείνει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης αλλά και να επιβληθεί στην ΕΚΤ ένας διαφορετικός ρόλος ώστε να αναλάβει το κόστος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους των ευρωπαϊκών χωρών για έναν ορίζοντα δεκαετιών. Προσθέτει ότι «Ευρώπη με διαλυμένες κοινωνίες θα τινάξει στον αέρα τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για το νέο «όχι» των αγροτών: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο – Σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων, μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές
«Όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο» τονίζουν οι ίδιες πηγές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 101
Η Καρυστιανού να παραιτηθεί από πρόεδρος του Συλλόγου των Τεμπών, ζήτησε το ΔΣ: «Θα το κάνω αν μου ζητηθεί σε συνέλευση»
«Ο λόγος που δεν παραιτούμαι από μόνη μου είναι ότι εγώ παραμένω πιστή σ' αυτά που πορίζει ο σύλλογος, ως προς τον σκοπό της δημιουργίας και της ύπαρξής του»
Η Μαρία Καρυστιανού 53